Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Aptauja: Brokastis ieturētu kopā ar Sirmo, Rītiņu un Tanni

Ja iedzīvotājiem būtu iespēja brokastot kopā ar kādu no Latvijā iecienītiem pavāriem, tad vispopulārākā izvēle būtu Mārtiņš Sirmais, kam seko Mārtiņš Rītiņš un Elmārs Tannis, liecina SKDS un AS Hanzas Maiznīcas veiktā aptauja. Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, lielākā daļa iedzīvotāju jeb 75% regulāri ietur brokastis.

Aktīvākie brokastotāji ir vidzemnieki un zemgalieši, kas brokastis ēd katru dienu, noskaidrots aptaujā. 
Rīta ēdienreizi izlaiž tikai 5% Latvijas iedzīvotāju. Vidzemē un Zemgalē brokasto 81% iedzīvotāju, Kurzeme - 79%, Pierīgā - 77%, galvaspilsētā - 72%, bet vismazāk brokastotāju nāk no Latgales - šajā novadā rīta maltīti ietur tikai 67% iedzīvotāju.

Populārākais brokastu produkts ir maize, to izvēlas 82% brokastotāju, bet iecienītākais dzēriens - kafija, ko ikdienā lieto 68% iedzīvotāju.

Aptaujā noskaidrots, ka 94% Latvijas iedzīvotāju brokastis izvēlas ieturēt mājās, turklāt uzskata šo par regulārāko no ēdienreizēm. Lielākā daļa aptaujāto (58%) atzīst, ka brokastīm velta ne vairāk kā 20 minūtes, bet 30% brokastošanai atvēl vairāk laika - 21-30 minūtes, vairāk nekā pusstundu brokasto 11% Latvijas iedzīvotāju. 

Popularitātes ziņā otrajā vietā ir ierindojušies piena produktti - piens, jogurts, biezpiens un siers, ko no rīta notiesā 60% aptaujāto. Vērtējot pārējās produktu grupas, pētījuma rezultāti atklāj, ka 41% iedzīvotāji brokastīs izvēlas ēst olas, bet 39% gaļas produktus, 31% - putras. Salīdzinoši reti iedzīvotāji brokastīs lieto graudaugu pārslas (14%), dārzeņus (13%), augļus un ogas (12%).

SKDS veiktajā aptaujā kopumā piedalījās 1005 respondenti no visas Latvijas, vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Aptauja veikta laika posmā no 1.februāra līdz 7.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko