Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Bastejkalnā notiks Harmonijas svētki

Svētdien Pasaules Sadraudzības skrējiena laikā Bastejkalnā svinēs Harmonijas svētkus, informēja Pasaules Sadraudzības skrējiena Latvijas posma koordinatoru komandas pārstāve Inese Gaile.

Harmonijas svētki Bastejkalnā notiks no plkst.11.30 līdz 13.30, un to kulminācija būs Pasaules Sadraudzības skrējiena starptautiskās skrējēju komandas sagaidīšana un kopīgs skrējiens ar skrējiena miera lāpu cauri Bastejkalnam uz Rātslaukumu.

Skrējēju komandu gaidot, jebkurš interesents varēs piedalīties orientēšanās spēlēs, izpildot dažādus, vieglākus un grūtākus uzvedumus, iegūt iedvesmojošas balvas un pasākuma noslēgumā tikties un iepazīties ar Pasaules Sadraudzības skrējiena komandas cittautu pārstāvjiem, stāstīja Gaile.

Pasaules Sadraudzības skrējiens ir garākais stafetes veida skrējiens pasaulē, kas šogad svin 25 gadu jubileju. Skrējienu 1987.gadā sāka sportists, filozofs un mūziķis, UNESCO miera medaļas un Mahatmas Gandija miera balvas laureāts Šrī Činmojs, kurš patiesi ticēja tam, ka sports ir spēcīgs instruments pasaules harmonijas veicināšanā.

Pasaules Sadraudzības skrējiens ir kā simboliska vēsts ar skriešanas starpniecību paust vienotību un sadraudzību starp dažādu tautību un pārliecību cilvēkiem. Tas nav komerciāls, politisks vai reliģiska rakstura projekts, un tā organizatori darbojas uz brīvprātības principiem.

Latvija šogad ir iekļauta Pasaules Sadraudzības skrējiena Eiropas posmā, kura laikā daudznacionāla skrējēju komanda astoņu mēnešu garumā ar sadraudzības lāpu apceļo 45 Eiropas valstis, veicot ap 24 000 kilometru garu distanci līdz Vīnei, kur oktobrī būs šā gada skrējiena svinīgais finišs.

No 25.maija līdz 30.maijam Pasaules Sadraudzības skrējiena komanda sešu dienu laikā veiks gandrīz 500 kilometru, nesot ceļojošās uguns siltumu cauri Latvijai virzienā no Igaunijas uz Lietuvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko