Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Bredlijs Menings paziņo, ka uzskata sevi par sievieti vārdā Čelsija

Wikileaks informators Bredlijs Menings, kuram vakar par aptuveni 700 tūkstošu slepenu dokumentu nodošanu publiskošanai tika piespriests 35 gadus ilgs cietumsods, paziņojis, ka uzskata sevi par sievieti vārdā Čelsija Meninga, vēsta laikraksts USA Today.

„Mani sauc Čelsija Meninga, un es esmu sieviete. Ņemot vērā, kā es jūtos un esmu juties kopš pašas bērnības, es vēlos pēc iespējas ātrāk sākt hormonu terapiju. Es ceru uz jūsu atbalstu. Tāpat es pieprasu, lai sākot ar šodienu jūs vērstos pie manis manā jaunajā vārdā un izmantotu sieviešu dzimtes vietniekvārdu,” USA Today citē notiesātā informatora redakcijai nosūtītu vēstuli.

Par to, ka B. Menings ir cilvēks ar netradicionālu seksuālo orientāciju, bija zināms arī agrāk. Tiesas laikā informatora advokāti uzstāja, ka slepenās informācijas nopludināšana lielā mērā saistīta ar to, ka viņš, esot homoseksuālis, atradies pretrunās ar savu dzimuma identitāti. Advokāti arī uzrādīja B. Meninga 2010. gada aprīlī sūtītu elektronisko vēstuli viņa bijušajam priekšniekam. Vēstulē B. Menings paziņo, ka ir transseksuālis un iestājies armijā, „lai atbrīvotos no tā”. Vēstulei ar nosaukumu Mana problēma bija pievienota fotogrāfija, kurā viņš redzams gaišā sieviešu parūkā ar spilgti nokrāsotajām lūpām.

Tomēr žurnālists un bijušais hakeris Adrians Lamo, kurš nodeva viņu specdienestiem, paziņoja, ka vēlme kļūt par sievieti līdz aresta brīdim informatoru nav īpaši satraukusi. Sarunās ar A. Lamo B. Menings gan atzinis: „Es neiebilstu pavadīt cietumā visu atlikušo dzīvi, vai pat saņemt nāvessodu, ja vien manas kā vīrieša fotogrāfijas neparādītos visas pasaules preses izdevumos,” vēsta Courthouse News Service.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko