Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ceļotāji labprāt iesaka draugiem braukt uz Ventspili

Vidzemes augstskolas pasniedzēju un studentu 2008./2009.gada vasarā un rudenī veiktais pētījums rāda, ka lielākā daļa aptaujāto labprāt par ceļojuma galamērķi draugiem un paziņām ieteiktu Ventspili, informē Ventspils attīstības aģentūras menedžeris Ēriks Bandenieks.

"Ventspils mutvārdu reklāmas indekss sešu aptaujāto tūrisma galamērķu vidū ir visaugstākais Latvijā – plus 84," pastāstījis Vidzemes augstskolas Mārketinga lektors Andris Klepers. Šis indekss norāda proporcijas starp tiem aptaujātajiem, kuri galamērķi labprāt ieteiktu citiem jeb reklamētājiem, un tiem, kuri neieteiktu jeb neslavas cēlājiem, un ļauj izmērīt mutvārdu reklāmas spēku dažādu mērķauditoriju skatījumā. Aptauja notika arī Rundālē, Siguldā, pie Usmas ezera, Rāznas nacionālajā parkā un Vidzemes jūrmalā.

Kā argumenti Ventspils reklamēšanai tiek minēti, ka pilsēta ir skaista, sakopta un bagātīgi rotāta ziedu skulptūrām. Ceļotājus priecē renovētās padomju laika mājas, arhitektūra, sakārtotā vecpilsēta un plašās iespējas atpūtai kopā ar bērniem. Šeit ir interesanti, daudz neparasta un apskates vērta, bet pilsētas tēls raksturots kā progresīvs un minams par paraugu citām pilsētām.

Viesi draugiem ieteiktu apskatīt Ventspils muzejus, promenādi, molu, ostu, dzīvot Piejūras kempingā. Kā pozitīvu faktoru aptaujātie min pilsētai raksturīgo mieru, klusumu un iespēju atpūsties bez pūļa klātbūtnes un cilvēku burzmas. Šeit iebraucēju ērtībai ir izvietotas norādes, nav jāmaksā nevienā no daudzajām stāvvietām, var ērti piebraukt, lai apskatītu ostu un padomāts par tualešu izvietošanu.

Ceļotāji, sniedzot atbildes, norāda, ka gribētu Ventspilī dzīvot un jūtas šeit kā ārzemēs. Viņi uzskata, ka pilsētā dzīvo draudzīgi cilvēki. Ciemiņus apmierinājis arī ēdiens un serviss, garšojis Užavas alus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko