Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Dabas muzejā tradicionālā ķirbju izstāde

Veselas divas nedēļas no 26.oktobra līdz 6.novembrim Latvijas Dabas muzejā notiks ķirbju kolekcijas izstāde, kurā būs apskatāma pārsteidzoši liela šī gada ķirbju raža. Izstādē varēs aplūkot vairāk nekā 80 dažādu pasaulē lielāko ogu šķirnes. Izstāde organizēta sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības entuziastu klubu "Tomāts".

Vitamīniem bagāto ķirbju ražu izstādē izstādīs Valentīna Kuzņecova no Talsu novada, Sarma Žarčinska no Rīgas, Inta Lielbārde no Dobeles, Bražūnu ģimene no dārzniecības "Neslinko" Ķekavas pagastā.Ķirbji ir ķirbju dzimtas augs, kura tuvākie radinieki augu pasaulē ir melones, arbūzi, gurķi un kabači. Ķirbji ir lielākie ķirbjveidīgie un milzu ķirbji var sasniegt pat 600 kg svaru. Ķirbjus vislabāk ēst svaigus, īpaši muskata, rožu, riekstu, šokolādes ķirbjus. Tie ir visgaršīgākie. Arī izstādē, kā ierasts, apmeklētājiem neliks vilties degustējamo ķirbju klāsts. Būs iespēja nogaršot gan riekstu un melones, gan sviesta un šokolādes, un citus ķirbjus ar izteiktu garšu, kā arī iegādāties izstrādājumus no ķirbjiem - ķirbju sukādes, biezsulas un pašus ķirbjus.Pārtikā var izmantot gandrīz visu ķirbi, jo vērtīgo īpašību dēļ ķirbis latviešu virtuvē kļūst aizvien iecienītāks. Ēdams ir gan mīkstums, gan sēklas, ķirbja ziedus var sažāvēt un gatavot tēju - tā stimulē organisma aizsargspējas. Uzturā izmanto arī mizu, ko var samalt un lietot kā pārtikas piedevu.Ja veselu ķirbi pērk tirgū vai veikalā, jāraugās, lai tā miza nebūtu bojāta. Vēlams, lai ķirbim būtu vismaz piecus centimetrus gara astīte, jo tikai pareizi novākts ķirbis ar sausu, cietu kātu glabāsies ilgi.Izstādē ar audzētājiem varēs konsultēties par veselīgo dārzeņu audzēšanu. Apmeklētājiem būs pieejams arī DEK tomāts sēklu fonds.Izstādes atklāšana plkst. 11:00 muzeja otrā stāva izstāžu zālē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko