Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: Berlīnē kā mazajā Brazīlijā

Vāciešiem pirmdiena nesa vairākas patīkamas ziņas. Vispirms - no komas atmodusies vācu Pirmās formulas leģenda Mihaels Šūmahers, un šoreiz informācija apstiprināta oficiāli. Taču berlīniešiem bija otrs iemesls svinībām - vakarā gaidāmais Pasaules kausa futbolā finālturnīra mačs starp Vāciju un Portugāli.

Pāris stundas pirms gaidītā notikuma dzīve Berlīnes ielās ritēja ierasto gaitu, vien vietumis gājēju pūlī pavīdam pa kādai karoga krāsās koši greznotai cepurei vai jaunietim izlases futbola krekliņā. Taču tas, ka vāciešiem futbols ir ne mazāki svētki kā 2014. gada Pasaules kausa rīkotājvalstij Brazīlijai, arvien uzkrītošāk tapa skaidrs, tuvojoties spēles sākumam.

Uzreiz pēc darba dienas beigām aina ielās jūtami izmainījās. Pat salīdzinoši tālu no laukuma pie Brandenburgas vārtiem, kur par prieku tūkstošiem fanu bija noorganizēta publiska spēles skatīšanās, teju ik uz soļa varēja sastapt karoga krāsās vai ar pašiem karogiem izrotājušos fanus. Lielveikalos fanu atribūtikai ierādīta goda vieta pie kasēm, un tā pavisam noteikti šobrīd ir viena no ejošākajām precēm Vācijā. Raksturīgi vāciešiem - ja karodziņš vienā rokā, otrā noteikti alus pudele, pie kuras gan dažs labs bija pieturējies pārāk cītīgi un spēles sākumu visdrīzāk nesagaidīja nomodā.

Mačam sākoties, mazākas ielās nebija ne miņas no iepriekšējās kņadas - visi bija pielipuši TV ekrāniem mājās, sporta bāros vai vienkārši bāros (Pasaules kausa laikā katrs bārs Berlīnē automātiski kļūst par sporta bāru). Arī norīkojuma autobusa šoferis katru apstāšanos krustojumā pie luksofora izmantoja, lai skatītos futbolu autobusa TV, un gandrīz droši var apgalvot, ka ar vienu aci skatījās to arī braukšanas laikā.

Berlīnē līdz spēles beigām neiznāca palikt, taču nav divreiz jāmin, kas notika ielās pēc Vācijas triumfa pār Portugāli ar 4:0. Tāpat nav šaubu, ka ik reizi, kad laukumā izies Vācijas izlase, daļa no Brazīlijā valdošās Pasaules kausa atmosfēras pārcelsies uz Berlīni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko