Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Sadarbībā ar Bērnu paliatīvās aprūpes biedrību tapis fotoprojekts Sapņu tilti

Salonā "Delux Dreams" sadarbībā ar Bērnu paliatīvās aprūpes biedrību no septembra līdz oktobra beigām būs apskatāma fotoprojekta “Sapņu tilti” izstāde, kuras radīšanā piedalījās pasaules atzinību guvusī fotogrāfe Andžela Forkere.

Fotoprojekts “Sapņu tilti” tika radīts 2019. gadā, kā atgādinājums tam, ka katrs sapnis var tikt izsapņots un piedzīvots. Izsapņota šūpošanās šūpolēs, gaisa pūķa palaišana vai iejušanās kādā pasaku tēla lomā, šīs visas tēmas šķiet tik pašsaprotamas bērnības aktivitātes, kas sagādā prieku pašiem bērniem un mājo katrā vecākā, tomēr daudzām ģimenēm šie sapņi sagrūst uzzinot, ka bērnu ir skārusi smaga slimība. Pateicoties Andželai Forkerei 12 ģimenēm tika dota iespēja šo sapni izsapņot un piedzīvot. Un, lai šis sapnis nezustu, lai tas dzīvotu arī turpmāk, mums bija svarīgi to iznest tuvāk cilvēkiem. Sadarbībā ar Delux Dreams uzņēmumu mums šo sapni ir izdevies atkal atdzīvināt.

Salona Delux Dreams vadītājas Kristīnes Muižnieces stāsts, kāpēc uzņēmums piedalās šādā kampaņā: “Sociāli atbildīga uzņēmuma mērķis ir ne tikai rādīt piemēru, bet ne mazāk svarīgi ir pievērst uzmanību un likt aizdomāties. Padarīt problēmu redzamu sabiedrībai - jo mēs esam pieraduši likt uzsvaru uz skaistu, vieglu dzīvi, visādi to reklamējot, un slēpt to, kas rada mulsumu un diskomfortu.

Delux Dreams ir uzņēmums, kura mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti, piedāvājot augstas kvalitātes gultas un guļamistabas aksesuārus un tieši tāpēc šis projekts sasaucas ar mūsu ideoloģiju, jo dzīves kvalitātes uzlabošana vecākiem, kuru ģimenē aug neārstējami slims bērns, ir vitāli svarīga.

Runājot par paliatīvo aprūpi un neizārstējami slimiem bērniem, bieži vien nākas saskarties ar viedokli, ka mēs neko tur vairs nevaram līdzēt…bet mēs neaizdomājamies, ka aiz katra šī bērna ir nogurusi māmiņa, tētis vai brālis un māsa, kuriem pietrūkst vecāku uzmanība, jo viņiem tam nav laika. Paliatīvās aprūpes biedrības mērķis ir atbalstīt vecākus, lai ļautu viņiem nedaudz atpūsties, veltīt laiku pārējiem ģimenes locekļiem, veltīt laiku sev, tādējādi uzlabojot šo ģimeņu dzīves kvalitāti.

Tieši tāpēc no savas puses salonā Delux Dreams esam izvietojuši fantastiskas fotogrāfijas, kurās ir redzami bērni no Latvijas, kuriem ir nepieciešama paliatīvā aprūpe, lai pievērstu sabiedrības uzmanību un savā ikdienas steigā nedaudz apstātos un aizdomātos, kā arī ziedojam paliatīvās aprūpes biedrībai, lai uzlabotu šo ģimeņu dzīves kvalitāti.”

Ikdienā ikviens – nejauši vai jauši satikts cilvēks, skolotājs, kafejnīcas darbinieks, rotaļbiedrs var būt par svētību ģimenēs, kuras audzina smagi slimus bērnus. Spēcīgs pierādījums šai mijiedarbībai un nozīmei bija katras ģimenes ceļabiedri fotoprojekta “Sapņu tilti” laikā. Sirsnīgā pateicībā ceļabiedriem: Elitai Mīlgrāvei, Pēterim Kļavam, Rēzijai Kalniņai, Anna Lieckalniņai- Krimelei, Sarmītei Rubulei, Marikai Ģedertei, Evitai Zālītei-Grosai, Annai Rozītei, Ievai Brantei, Gunai Geikinai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko