Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Gaidot Tēva dienu, aicina rakstīt dzejoļus

Tēva dienu gaidot, ikviena radoša personība aicināta piedalīties īpašā akcijā un radīt jaunus dzejoļus, kas veltīti tētim. Savu dalību projektā _Uzraksti tētim dzejoli! _jau ir apstiprinājuši tādi Latvijā pazīstami dzejnieki kā Andra Manfelde, Kārlis Vērdiņš, Jana Egle un citi.Akcijas _Uzraksti tētim dzejoli! _mērķis ir Latvijas literatūrā radīt vismaz 40 jaunus, oriģinālus dzejoļus, kas veltīti īpaši tētim un tēva ieguldījumam bērna un ģimenes dzīvē, informēja akcijas rīkotāji.

„Kad svētki ir klāt un jāizvēlas tētim veltāmo dzejoli, grūti atrast tādu, kas reizi no reizes neatkārtotos, – skaisti un plaši Latvijas daiļradē pārsvarā apcerētas māmiņas un vecmāmiņas,” teic Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

„Es ticu, ka šīs savdabīgās akcijas rezultātā tiks radītas neskaitāmas jaukas rindas. Tādas, kas uzrunās daudzas sirdis un dvēseles un liks notraust pa asarai no kāda vīrišķīga vaiga. Man nebija iespējas dzīvot kopā ar tēvu, taču tas nemazina manu mīlestību pret viņu. Varbūt pat šī mūsu nošķirtība man ne reizes vien ir devusi iemeslu uzrakstīt kādas rindas tēvam, domājot par viņu,” atzīst viens no akcijas dalībniekiem, mūziķis un daudzu dziesmu vārdu autors Guntars Račs.

Aizkustinoši, mīļi, smaidīgi un ar odziņu – iesūtāmo dzejoļu noskaņai ierobežojumu nav. "Dzejoli vari veltīt savam tētim, savu bērnu tētim vai kādam citam tētim, kuram vēlies pateikt paldies," norāda akcijas rīkotāji, kuri vēlas popularizēt arī 9.septembrī svinamo Tēva dienu. Kā zināms, 83% Latvijas tētu Tēva dienu nekad nav svinējuši, lai gan kā oficiāli svētki tā šogad atzīmējama jau ceturto reizi.

„Portāla Mammamuntetiem.lv foruma diskusijās un publicētajos pieredzes stāstos redzam, ka Latvijā ir daudz jo daudz mīļu tētu, taču redzam arī, ka tēva loma bērna un ģimenes dzīvē nav novērtēta. To, manuprāt, bieži nenovērtē gan paši tēti, gan arī bērnu māmiņas,” novērojamos dalās I.Akmentiņa-Smildziņa.

Labākos akcijas laikā tapušos dzejoļus plānots izdot izlasē Tētis. Akcijas dalībnieki savus garadarbus aicināti iesūtīt līdz 19.septembrim uz e-pastu [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko