Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Igauņi labākie vīnogu šķirņu pazinēji starp baltiešiem

Kaimiņu igauņu zināšanas par vīnogu šķirnēm ir vismaz divas reizes labākas, nekā latviešiem un lietuviešiem, secināts Baltijas valstu vadošā dzērienu un tabakas izstrādājumu izplatītāja "Mineraliniai vandenys" pasūtītajā tirgus pētījumā par vīnogu šķirņu atpazīstamību Baltijas valstīs.Pētījumā noskaidrots, ka populārāko vīnogu šķirni Cabernet spējuši nosaukt 13% igauņu, uz pusi mazāk (6%) lietuviešu un tikai 4% latviešu, kuri visbiežāk minēja Riesling vīnogas (6%).

Sarkanās vīnogas _Merlot_, saskaņā ar pētījuma datiem, zina 10% vīna lietotāju Igaunijā, kā arī 5% latviešu un lietuviešu. Savukārt baltās vīnogas _Chardonnay_ - 8% igauņu, 2% latviešu un tikai 1% lietuviešu.Pētījuma rezultāti liecina, ka vismaz vienu vīnogu šķirni spēja minēt 40% vīnu pērkošo igauņu, 35% lietuviešu un tikai 29% latviešu. Savukārt 13% lietuviešu, 10% latviešu un 4% igauņu vīnogu šķirņu vietā spēja nosaukt vīnu šķirnes (sarkanais, baltais, šampanietis) vai konkrētas vīnu markas.Pētījumā secināts, ka vīna lietošanā visās trīs Baltijas valstīs ir līdzīgi paradumi - to pērk 60% latviešu, 59% igauņu un 57% lietuviešu. Par labiem vīna pazinējiem sevi uzskata 8% Igaunijas un Latvijas vīna pircēju un 6% lietuviešu. Savukārt to, ka viņiem ir kaut kādas zināšanas par vīnu, atzīst 33% lietuviešu, 31% igauņu un 23% latviešu, pārējie respondenti atzinuši, ka par vīnu daudz nezina un to izvēlas pēc nejaušības principa.


Pētījumu šā gada aprīlī un maijā veikusi tirgus pētījumu sabiedrība RAIT, aptaujājot 18 līdz 74 gadus vecus pilsētu iedzīvotājus, tostarp Lietuvā - 666, Latvijā - 673, Igaunijā - 767.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko