Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ilzītes mājai var ziedot arī piezvanot

Kopš vakardienas katrs dabas draugs savu artavu Līgatnes lācenes Ilzītes jauno māju izveidei var ziedot arī, piezvanot pa ziedojumu tālruni. Tas operatīvi izveidots, pateicoties LMT valdes priekšsēdētāja Jura Bindes izpratnei un aktīvam atbalstam. 

Kā jau Diena rakstīja, Līgatnē  dzīvo trīs lielie lāči - Mikus, Puika un šīs vasaras  bēgle Made, bet atsevišķi — daudziem labi zināmā Ilzīte.  Lāčiem ir divi voljeri, no kuriem vecākais uzcelts 1995. gadā. Tas savu laiku nokalpojis un nav vairs drošs. Pēdējos gadus nepārtraukti tiek veikti «pielabošanas» darbi, bet visi šie pasākumu ir ar īslaicīgu efektu. Mades došanās brīvsolī problēmu saasināja. Gaujas nacionālā parka fonda un Dabas aizsardzības pārvaldes vadība, finansiāli nespējot atrisināt lāču turpmākās izmitināšanas problēmu, nolēma vai nu atdot Ilzīti pavisam projām vai arī apvienot visus lāčus vienā voljerā. Taču lāči ir vienpatņi. Līgatnes lielie lāči sadzīvo tikai tāpēc, ka ir kopā uzauguši. Salikt visus četrus ķepaiņus vienā voljerā, nozīmētu radīt viņiem milzīgu stresu, bet visvairāk ciestu Ilzīte, kura pieradusi dzīvot viena.

Jauno vietu Ilzītes voljēram «lāču mamma» Velga Vītola  noskatījusi skaistā meža teritorijā puskilometru attālumā no pašreizējās lāču meitenes mītnes. Tai cauri tek neizžūstošs meža strauts, bet garām varētu ierīkot ērtu apmeklētāju taku!

Starp citu, Ilzītei pārvācoties uz jauno mājvietu, arī trim lielajiem lāčiem, kuri ieņemtu  Ilzītes veco voljēru, uzlabotos dzīves apstākļi un apmeklētāji tos varētu labāk redzēt! Tā teikt - labums gan lāčiem, gan cilvēkiem!
Naudu Ilzītes jaunajai mājai būtu jāsavāc ziemas laikā, lai pavasarī varētu sākt celtniecību. V. Vītola aicina sabiedrību kopīgiem spēkiem savākt nepieciešamo summu.

Kur var ziedot

Maksājuma saņēmējs:

GAUJAS NACIONĀLĀ PARKA FONDS

Reģ.Nr.40008019114
Baznīcas iela 3, Sigulda LV – 2150
A/S SEB banka konta Nr. LV12UNLA0027800700915
SWIFT kods: UNLALV2X
Maksājuma mērķis: Ziedojums lācenes Ilzītes mājai

Ziedojumu tālrunis 9 000 66 85. Maksa par zvanu ir 1 lats.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko