Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Inčukalna Velnala tūristiem draudzīgāka

Par godu Inčukalna 575 dzimšanas dienai, Inčukalna novadā tika un tiek atjaunotas un labiekārtotas daudzas nozīmīgas kultūrvēsturiskas vietas, viena no tādām - Inčukalna Velnala. Pie alas tiks atklātas jaunizveidotās koka kāpnes, atpūtas vieta, kā arī informācijas stends.

Inčukalna Velnala ir unikāls ģeoloģisks objekts un vēsturiska senču kulta vieta, kura atrodas Gaujas senlejas kreisajā krastā 300 m augšup no Inčukalna medību pils "Kārļzemniekos" un 1000 m lejpus no Murjāņu tilta. Alas priekšā slejas vairāk nekā 10 metrus augsta pelēkdzeltena klints (pazemes ūdeņu veidojums - sufozijas procesu izpausme smilšakmeņos). Tā sākusi veidoties pēcledus laikmetā, proti, apmēram pirms 5000 gadiem. Alas dziļums sasniedz 16 metrus, tās iekšpusē allaž valda pustumsa, dzirdamas it kā pazemes ūdens balsis. No alas iztek avotiņš.

Inčukalna 575 jubilejas ietvaros jau uzstādīti informācijas stendi un sakārtota apkārtne Indrānu parkā, Hincenbergas muižas vēsturiskajā atrašanās vietā, kā arī Vecajos kapos pie Kārļa Zāles pieminekļa Raganas kaujā kritušajiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko