Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Jaunpils svētkus atklās ar lielgabala šāvienu

11.augustā, plkst.14.00 Jaunpils pils svētki tiks atklāti ar lielgabala šāvienu. Šajā dienā pils saimnieki piedāvā plašu pasākumu programmu ar devīzi Spēks un daile, kas veltīta viduslaikiem_._Jau no plkst 13.00 pie pils darbosies amatnieku un zemnieku tirdziņš. No plkst.15.00 pils priekšā notiks spēkavīru konkurss, kurā tiks pārbaudīts vīru spēks ragavas vilkšanā, vairoga nešanā un baļķa celšanā.

Spēkavīru atpūtas brīžos svētku viesi varēs piedalīties konkursos, kā arī vērot Liepājas ceļojošā cirka Beztemata burvju mākslinieku, triku meistaru jokus un trikus.Pils pagalmā no plkst.15.30 uzstāsies seno deju grupa Calendula, bet skanīgas dziesmas pils viesiem dziedās Marija Bērziņa un Egils Melbārdis. Plkst.18.00 Brīvkungs fon Minhauzens kopā ar savu svītu - jauniešu apvienību _Opā - Opā _priecēs skatītājus ar izrādi Minhauzena precības.

Visas dienas garumā gan pieaugušie, gan bērni kopā ar viduslaiku personāžiem varēs darboties radošajās darbnīcās un izmēģināt dažādas viduslaikos populāras izklaides. Kopā ar Princesi un Pirātu mazie svētku apmeklētāji dosies meklēt Jaunpils pils apslēptos dārgumus, pastāstīja organizatoru pārstāve Inga Krūtaine. Pils vīna pagrabiņā sveču gaismā un veldzējošā vēsumā mājas vīnu degustāciju vecākā gadagājuma svētku dalībniekiem savukārt piedāvās Austra Sipeniece.

Svētku dienas programma noslēgsies plkst.20.30 ar stiprākā spēkavīra apbalvošanu, bet no plkst.22.00 svētku balli pils pagalmā spēlēs ansamblis Bruģis. Pasākumu vadīs spēkavīrs Raimonds Bergmanis.

Vairāk informācijas par pasākumu: www.jaunpilspils.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko