Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kā iznīdēt lapsenes no jumta siltumizolācijas?

Visbiežāk šādi notiek ar akmens vati. Ar indēm un tautas metodēm lapseņu aizbiedēšanā vien nepietiek, jo, visticamāk, ir bojāta arī pati siltumizolācija. Vienīgais risinājums, kā tikt vaļā no lapsenēm, ir izgriezt bojāto siltumizolācijas vietu. Sabojātā siltumizolācija noteikti ir jānomaina pret jaunu, labi apstrādājot jaunās vates savienojuma vietas. Kad tas izdarīts, virsū var klāt apmetumu vai apšuvumu.

Eksperti uzskata, ka mīkstais vates siltinājums ir ideāla vide, kur mitināties skudrām, lapsenēm un citiem insektiem. Ideālu vidi insektiem rada gan mitrums un siltums, gan materiāla šķiedras. Teorētiski, atkarībā no vates blīvuma kukainis mierīgi var pārvietoties pa vati no vienas mājas gala uz otru, kas savukārt nav iespējams putupolistirola siltinājumā, kurš 98% sastāv no gaisa un 2% no polimēra ar šūnainu struktūru. Praksē nav dzirdēti gadījumi par insektiem putupolistirola siltumizolācijā.

Parasta pūžņa iznīcināšanai visbiežāk tiek izmantotas veikalos nopērkamās indes kukaiņu apkarošanai. Svarīgi atcerēties, ka iznīdēšanas darbi veicami naktī, kad lapsenes guļ, un speciālā apģērbā. Var izmantot arī tautas metodes. Tiek uzskatīts, ka lapsenes var iznīcināt, pūzni aplejot ar sālsūdeni vai aizdedzinot (te nepieciešama īpaša piesardzība). Var arī gaidīt rudeni, kad, iestājoties aukstam laikam, lapsenes pazudīs pašas no sevis.

Atbildi pēc RBSSKALS Būvsabiedrība speciālistu un SIA Cobold Eksports komercdirektora Edgara Skrodeļa teiktā sagatavoja Linda Tunte, Māja.Dzīvoklis, speciāli Dienai

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko