Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kādēļ sākt vingrot ir tik grūti?

Vai arī tev ir pazīstama šī sajūta, kad vienlaikus saproti – ķermenim ir nepieciešama regulāra izkustēšanās, bet tajā pat laikā ir tik ļoti grūti saņemties, lai sāktu vingrot? Ja tā, iespējams tev noderēs Sieviešu Kluba fizioterapeites Kristīnes Stalīdzānes skaidrojums, kādēļ tā notiek! 

Atbrīvojies no stereotipiem!
Speciāliste novērojusi, ka ļoti daudz sieviešu, savu motivāciju vingrot, zaudē kādu stereotipu dēļ. „Tiklīdz rodas doma par vingrošanu un kādu nodarbību apmeklēšanu, šo stereotipu ietekmē, sievietēm sāk šķist, ka tā būs lieka nasta un apgrūtinājums, jo nodarbības laikā ķermenis tiks noslogots un sevi būs jāmoka.
Tomēr patiesībā kustības ir bauda, vienīgi ir jāprot noteikt savam ķermenim atbilstoša slodze, lai fiziskās aktivitātes tavam organismam nebūtu pārāk grūtas un to laikā tu justos komfortabli,” pārliecināta Kristīne Stalīdzāne.

Gūsti baudu no procesa, tikai pēc tam – no rezultāta!
Pēc fizioterapeites novērojumiem, vēl viens nozīmīgs kavēklis sportisko aktivitāšu uzsākšanai, ir tieksme sasniegt kādu noteiktu rezultātu!
„Bieži vien sievietes gūst baudu nevis no paša nodarbību procesa, bet gan no rezultāta. Tātad, ja vēlamies tikai iznākumu, cenšamies paātrināt laiku, lai līdz tam tiktu. Tādēļ nereti, lai ātrāk kļūtu tievas un iegūtu vēlamās ķermeņa aprises, sievietes sporto aktīvāk, ar lielāku slodzi, lai savu mērķi sasniegtu pēc iespējas ātrāk.
Tomēr man šķiet, ka bauda ir jāgūst arī no procesa, ne tikai no gala rezultāta! Tad, ja baudīsi kustības, varēsi baudīt arī to sniegtos uzlabojumus izskatā. Turpretī, ja vēlamo efektu vēlēsies pasteidzināt, negūsi baudu ne no paša procesa, ne no iznākuma,” uzskata Kristīne Stalīdzāne.
Tieši konkrēta mērķa uzstādīšana un mērķtiecīga tiekšanās uz to, bieži vien arī kļūst par iemeslu tam, kādēļ tik grūti uzsākt vingrot! Brīdī, kad treniņu sniegto efektu vēlies pasteidzināt, pieaug slodze, bet palielinātas slodzes dēļ, organismam ir jāpiepūlas, un tas ir grūti. Līdz ar to, jau domas par nogurdinošajām nodarbībām vien, nomāc vēlmi uzsākt jebkādas fiziskās aktivitātes.

Raksts tacis sadarbībā ar Sieviesuklubs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko