Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kazāks: Lielākais brīnums joprojām ir cilvēki, kas pērk biļetes uz manu koncertu

Uzgriezis muguru pilsētai, dziesminieks Kārlis Kazāks jau vairākus gadus kopā ar ģimeni mitinās laukos, vecās ūdensdzirnavās. Te viņš satiek savu mūziku, kas dažkārt līdzinās mantrām. Tieši pirms gada Kārļa dzīvē bija kāds nopietns pārbaudījums, kuru atceroties viņš teic: "Nekad nevajag gaidīt lielu iemeslu, lai kaut ko paveiktu.

Mēs neapzināmies, ko varam sagaidīt."Dzīvi kopā satur ģimene. Nu jau sešus gadus dzīvoju Raunā, kur ir manas sievas senču mājas, vecas ūdensdzirnavas. Es lēnā garā pielieku arī savu roku, lai šī vieta neaiziet postā. Uzliku jaunu jumtu, bet nemēģinu iejaukties, lai nepieļautu kļūdas, jo pagaidām vēl nav konkrēta sapņa, kā šai vietai būtu jāizskatās. Uz maza strauta te kādreiz bija pamatīgas dzirnavas. Āderes? Droši vien ir, bet neesmu nevienu āderu pazinēju lūdzis tās parādīt. Uzticos savām sajūtām. Ja man kaut kur nepatīk, pārbīdu gultu pie citas sienas. Uz laukiem pārcēlos miera dēļ, lai man nebūtu jāuztraucas, uz kura krustojuma pilsētā bērni vakarā atrodas. Grūti ir tikai izbraukāt no Raunas uz Rīgu, jo Latvijas ceļi neizceļas ar labu kvalitāti. Taču pats miers to visu atsver. Man nevajag daudz cilvēku sev apkārt... Laikam manī pašā ir daudz cilvēka. Neizklausās pārāk lepni? Bet tā ir – man cilvēkus vajag tādā veidā, kā es barā viņus tik un tā nevarētu iegūt. Foršas sarunas, mierīga pasēdēšana – pilsētā to nevar dabūt. Nodzīvojot pāris gadu Rīgā, sapratu, ka kā cilvēks neesmu sev dabūjis klāt absolūti neko vērtīgu. Visapkārt ir tik daudz visa kā, kas ietekmē, kas rausta, kas jāpagūst, bet 90% no tā man nemaz nevajag. Mans lielākais svētku brīnums joprojām ir cilvēki, kas pērk biļetes uz manu koncertu. Bez liekulības. Tas arī ir vienīgais iemesls, kāpēc es uzstājos, jo apzinos – neesmu ne labs izklaidētājs, ne aktieris. Bet vēl jau ir daudz brīnumu, ko mēs vienkārši nepamanām, ja steidzamies naktī uz mājām caur pilsētu, kur visos luksoforos deg zaļais. Tā daudzas jaukas lietas paskrien garām nepiereģistrētas. Ja es satiktu Ziemassvētku vecīti, viņam vaicātu to pašu, ko vienmēr... Laikam tiem, kuriem ir bērni, nav divreiz jājautā, lai saprastu, par ko viņi tur vislielāko rūpi. Lasiet žurnāla_ Citādā Pasaule _12. decembra numuru un uzziniet, kāpēc mūziķis Kārlis Kazāks pameta dzīvi pilsētā, divas nedēļas klusēja un kāpēc astrologs negribēja ar viņu runāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 17.05.2024.

Diez vai daudz kas var izskatīties sliktāk par taviem vecajiem apaviem, kad tu tos apavu veikalā noauj, lai pielaikotu jaunus

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko