Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Koncertzālē Palladium uzstāsies ģitāras virtuozs Stīvs Vejs

Piektdien, 26.oktobra vakarā Rīgā, koncertzālē Palladium, koncertu sniegs amerikāņu komponists, dziedātājs un ģitāras virtuozs Stīvs Vejs, iepazīstinot klausītājus ar savu jaunāko albumu The Story of Light, informēja koncertaģentūras _Makroconcert Latvija _sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Keiša.

Koncertā kā iesildītāja uzstāsies amerikāņu dziedātāja Beverlija Maklellana - spēcīgas un neparastas balss īpašniece, kas atpazīstamību guvusi, piedaloties vērienīgajā ASV televīzijas šovā The Voice un iekļūstot tā fināla četriniekā. Maklellana ne vien dzied, bet arī spēlē ģitāru, klavieres, trompeti, mežragu, mandolīnu, ukuleli, basģitāru un dažādas perkusijas.Maklellanu mūzikas kritiķi jau paguvuši salīdzināt ar Etu Džeimsu, Dženisu Džoplinu un Boniju Raitu, pareģojot dziedātājai nozīmīgu lomu nākotnes rokmūzikā. Patlaban viņa izdevusi savu piekto solo albumu.Vejs pirmoreiz dzirdējis Maklellanu dziedam kādā no pasākumiem, uz kuru abi bijuši uzaicināti. Pēc viņas uzstāšanās mūziķis devies ar dziedātāju iepazīties un uzslavējis viņas sniegumu. Drīz pēc tam sekojis uzaicinājums piedalīties Veja dziesmas John the Revelator tapšanā, kā arī piedāvājums doties The Story of Light pasaules koncertturnejā.Vejs ir dzimis 1960.gadā ASV. Bērnībā viņš mācījies ģitārspēli pie Džo Satriani un jau divdesmit gadu vecumā pēc leģendārā Frenka Zapas aicinājuma uz vairākiem gadiem pievienojies viņa grupai gan koncertturnejās, gan albumu ierakstos, izpildot ģitāras un dažbrīd arī vokāla partijas. Vēlāk viņš sadarbojies gan ar Alcatrazz, gan Deividu Lī Rotu, gan Whitesnake, gan Elisu Kūperu, līdz nodevies veiksmīgai solokarjerai.Par savu darbu Vejs saņēmis visaugstāko novērtējumu, ko apliecina neskaitāmie tituli un balvas. Pēdējā no tām ir prestižā Les Paul Award, kas tiek pasniegta mūziķiem, kuri sasnieguši īpašu virtuozitāti. Viņš ir arī trīs Grammy balvu ieguvējs.Šogad Vejs izdevis savu sešpadsmito solo albumu ar nosaukumu The Story of Light. Kopumā mūziķis piedalījies vairāk nekā 60 albumu ierakstos. _The Story of Light _turpina iepriekšējā studijas albumā Real Illusions: Reflections sākto stāsta pavedienu. Tas lielākoties ir instrumentālu kompozīciju apkopojums, dažās no dziesmām pieaicinātas viesvokālistes Eimija Manna un Beverlija Maklellana.Vejs pazīstams ne vien ar izcilo ģitārspēli, bet arī ar savām interesantajām ģitārām, kuras viņš viena koncerta laikā maina vairākkārt. Publikai par prieku viņš izmanto visdažādāko krāsu un formu instrumentus un šad tad spēlē arī 19 kilogramus smago trīsgrifu ģitāru.Iepriekš Vejs Rīgā viesojies 2005.gadā _Real Illusions: Reflections _koncertturnejas laikā.Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās Biļešu servisa tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko