Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Kristaps Ceplis: Sargā sevi pats un Dievs tevi sargās…

Ir labi, ja ir māja, bet ja pēkšņi tās vairs nav…. vai arī ja māja ir, bet iekšā nekā nav… Tādas pārdomas mani negaidot pārņēma pagājušā nedēļā. Būvniecības steigā neiedomājos par tādu lietu kā apsardze. Jāatzīst, ka apsardzes nepieciešamība man ienāca prātā tikai pēc tam, kad sāku stellēt kopā apkures sistēmu un sapratu, ka kāds dūmu/karstuma detektors lieti noderētu. Aizdomājos arī par faktu, ka lielāko dienas daļu māja stāvēs tukša, kas tādā reti apdzīvotā vietā ir bezmaz aicinājums burlakiem - laipni aicināti iekšā.

Cenšoties labot to, kas vēl labojams, steidzu zvanīt uz visām iespējamām apsardzes firmām par sadarbības iespējamību, taču saņēmu nepārtrauktus atteikumus, jo par tālu no Rīgas utt. Beidzot tomēr vienu firmu - Evor L - atradu, kas specializējas mana rajona apsardzībā un šodien mājā vajadzētu būt apsardzes sistēmai iebūvētai.

Manas mājas drošības pakete sevī ietver infrasarkano staru sensorus, kuri fiksē kustību visās istabās, kā arī pie apsardzes firmas vadības pults pieslēgts karstuma detektors un signalizācija, kas bļauj gan ielaušanās gadījumā, gan pārlieku liela karstuma ietekmē.

Diemžēl līdz šim neesmu centies apgūt apsardzes sistēmu specifiku, tāpēc neko pakomentēt par šo konkrēto veidojumu nevarēšu, vienīgi varu minēt, ka uzstādīšana man izmaksās ap 400 latiem, bet ik mēnesi jāmaksā vēl Ls 17.70 abonēšanas maksa. Papildu maksa par viltus izsaukumiem nav paredzēta un apsardzes firmai ir arī civiltiesiskā apdrošināšana, ja nu šiem kas saiet greizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko