Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Kristīne Āboliņa: Manas Mājas

Vai Jūs jūtaties ērti savās mājās? Ventspils Ostgalā, Ķekavas putnu fabrikas ciematā, Cēsīs Bērzainē vai Rīgas Āgenskalnā? Runa nav par četrām sienām -māju, bet par kaut ko vairāk - par MĀJĀM.

Mūsu ģimenei Mežaparkā ir ļoti patīkami. KĀPĒC? Mežaparkā ir īsti koki, tā ir dzīve daļēji mežā. Ziemā ir kur sniegam aizķerties, un tad tas pilsētniekam kļūst ne tikai par satiksmes traucēkli, bet arī par baltu skaistumu. Vasarā te ir par grādu vai diviem vēsāk kā Rīgas centrā - koki neļauj visam pārkarst. Ieliņas ir mazas, līkumainas un mierīgas, tās ir labvēlīgas arī bērniem. Zinām vai pazīstam kaimiņus. Mežaparka iedzīvotāji aptaujā kā vienu no galvenajām vērtībām min arī klusumu - bet tas kļūst arvien trauslāks. Pieminēts arī ērtais tramvajs, kas dod zināmu neatkarību no mašīnas. Protams, iedzīvotāji arī ļoti skaidri nosauc lietas, kas jāuzlabo. Un tā ir māju iezīme - Mežaparks ir individuāls, atšķirīgs, savējiem un viesiem ērts, drošs un veselīgs.

Runājot par pilsētas attīstību, jāsaka, ka laba pilsēta nevar būt bez labiem rajoniem - konkrētam CILVĒKAM patīkamām mājām. Tāpēc arī darbojas Mežaparka Attīstības biedrība - mēģinot runāt ar pilsētas attīstības virzītājiem, lai veicinātu ilgtspējīgu attīstību, ņemot vērā vietējās Mežaparka vērtības, kā arī dodot konkrētus priekšlikumus lielajiem, kopējiem Rīgas attīstības risinājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko