Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kuldīgā tiks uzstādīts velosipēdu zvaniņu kora rekords

22.maijā velotūristu pasākuma "Velodiena Kuldīgā" laikā plānots uzstādīt jaunu Baltijas rekordu vienlaikus skanošā lielākajā velosipēdu zvaniņu korī, vēsta Kuldīgas mājaslapā pieejamā informācija.

Šajā dienā Kuldīgā notiks šobrīd Latvijā lielākais nekomerciālais velotūristu saiets – brauciens „Velodiena Kuldīgā” ar devīzi "Kuldīga. Holande. Eiropa. Domā zaļi!". Brauciena mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un riteņbraukšanu kā alternatīvu pārvietošanās veidu Latvijā.

Lai jaunais Baltijas rekords izvērstos par interesantu atsevišķu aktivitāti, komponists un Nacionālā teātra muzikālās daļas vadītājs Valdi Zilveris īpaši šim pasākumam sarakstījis skaņdarbu, kuru velosipēdistiem vajadzēs atskaņot ar zvaniņu palīdzību. Skaņdarba teksta autors ir Kurzemes radio dīdžejs Edgars Eglītis, kurš tekstu iecerējis kā pastāvīgu velopasākuma himnu. Pirmais pants velozvaniņu kora skaņdarba izpildījumam skan šādi:

"Nāc draugu pulkā, nestāvi malā
Šoreiz nav svarīgi, kurš pirmais tiks galā!
Kopā pat vēju noskriet mēs spētu,
Ja vien tu startu nenokavētu."

Kuldīdznieki informē, ka jau šobrīd velopasākumam vietnē http://velo.kuldiga.lv/ reģistrējušies vairāk kā sešsimt dalībnieku un atgādina, ka pērn dienas un naktsbrauciena pasākumā kopā piedalījās vairāk nekā astoņsimt cilvēku. Šogad pasākuma rīkotājiplāno, ka varētu pieteikties vairāk nekā tūkstoš dalībnieku.

Pasākumu rīko Kuldīgas tūrisma attīstības centrs kopā ar Kuldīgas novada domi, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Nīderlandes Karalistes vēstniecību un SIA "Velokurjers". Pasākumu atbalsta Zviedrijas vēstniecība Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko