Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Lācenes Ilzītes mājai saziedoti 7 500 latu

Līdz šim Gaujas nacionālā parka lācenes Izlītes mājas būvniecībai saziedoti 7 539 latu, portālu Diena.lv informēja Gaujas nacionālā parka fonda pārstāvji Baiba Pavloviča un Jānis Andrušaitis.

Kopējā ziedojumu summa varētu būt lielāka, jo patlaban vēl nav zināms, cik lieli ziedojumi savākti ar ziedojuma tālruņa palīdzību. Informācija par ziedojumu tālruņa rezultātiem par 2011.gada decembri būs pieejama, kad telekomunikāciju pakalpojuma lietotāji būs apmaksājuši rēķinus.

Fonda pārstāvji skaidroja, ka lācenes mājas izveidei nepieciešami vismaz 26 000 latu.

Gaujas nacionālā parka fonds ir sabiedriskā labuma organizācija, tādēļ ziedojot Gaujas nacionālā parka fondam, iespējams saņemt nodokļu atlaides.

"Neraugoties uz to, ka līdzekļi lāču mājas būvniecībai tiek meklēti jau trešo gadu, pēc 2011.gada nogalē vēlreiz aktualizētās problēmas, gausajai naudas meklēšanai un ziedošanai pievienojušies aktīvie lāču mājas būvniecības atbalstītāji ne tikai Latvijā, bet visā plašajā pasaulē," uzsvēra fonda pārstāvji.

Viņi arī norādīja, ka vairāki uzņēmumi ir interesējušies par vajadzībām, lai uzsāktu būvniecību, tomēr reāla darbība pagaidām ir bijusi no AS Latvijas Finieris, kas ziedoja finiera plāksnes lāču mājas pārsegumam un SIA Preiss Būve, kas ziedoja vārtu komplektu. Vēl ir atsaukusies kokapstrādes firma SIA Agle, ar ko ir noruna, ka aprīļa mēnesī, kad reāli varētu uzsākt āra darbus, viņi piegādās koka mietus ierobežojošai sētai.

Fonda pārstāvji atzina, ka lielākais līdzekļu apjoms nepieciešams rakšanas darbiem, betonam, kas būs nepieciešams pamatiem un ziemas mājai, metāla stabiem, sētas režģim un žoga sietam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko