Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Latvijā ar seksuālo dzīvi ir apmierināti 69% vīriešu un 66% sieviešu

Latvijā ar savu seksuālo dzīvi ir apmierināti 69% vīriešu un 66% sieviešu, secināts pētījumā Latvijas iedzīvotāju reproduktīvā veselība.

Apmierinātība ar seksuālo dzīvi dažādās vecuma grupās ir atšķirīga, kopumā tā ir zemāka cilvēkiem vecumā no 40 līdz 49 gadiem, kur 19,7% sieviešu un 15,7% vīriešu ir neapmierināti vai drīzāk neapmierināti ar savu seksuālo dzīvi. Savukārt attiecību veidam - laulībai vai nereģistrētām partnerattiecībām - nav būtiskas ietekmes uz cilvēku vērtējumu par seksuālo dzīvi.

Salīdzinājumā ar citiem gadiem, kad tika veikti līdzīgi pētījumi, Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar seksuālo dzīvi ir pieaugusi, turklāt ir izlīdzinājusies sieviešu un vīriešu atbilžu atšķirība.

Vairākumam Latvijas iedzīvotāju seksuālās attiecība uztur reizi nedēļā un biežāk - tādu atbildi ir snieguši 66,9% vīriešu un 61,7% sieviešu.

Vienlaikus pētījuma secināts, ka vidējam dzimumpartneru skaitam ir tendence samazināties, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. Piemēram, pēdējā gada laikā vairāk nekā viens dzimumpartneris ir bijis 17% vīriešu un 9,9% sieviešu, savukārt 2003.gadā šīs rādītājs bijis augstāks.

Kā ziņots, šajā pētījumā arī tika secināts, ka kontracepcijas līdzekļu lietošanas paradumi būtiski nav mainījušies - populārākais ir prezervatīvs, retāk tiek lietotā hormonālā kontracepcija, turklāt joprojām vairāk nekā puse sieviešu uzskata, ka hormonālā kontracepcija ir kaitīga viņu veselībai. Tāpat joprojām populārā kontracepcijas metode ir pārtrauktais dzimumakts, ko izmanto piektdaļa pētījuma respondentu.

Pētījuma dati arī liecina, ka ir pieaudzis grūtnieču īpatsvars, kurām ir kaitīgi ieradumi, piemēram, 14% sieviešu grūtniecības laikā ir smēķējušas. Savukārt mākslīgu abortu skaits Latvijā turpina samazināties, tomēr salīdzinājumā ar citu Eiropas Savienības valstu rādītājiem, mākslīgu abortu skaits Latvijā joprojām ir augsts, tāpat kā neplānotu grūtniecību skaits vecumā līdz 19 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.10.2024

Ar gadiem cerības uz mīlestību, līdz nāve šķirs, kļūst arvien reālākas.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko