Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvijas Dabas muzejā notiks lekcija "Lubāns un cilvēki"

Latvijas Dabas muzejs jau otro gadu interesentus aicina apmeklēt lekciju ciklu "Par cilvēkiem un ne tikai...". Jaunajā gadā lekcijas notiks katra mēneša otrajā ceturtdienā un ceturtajā svētdienā muzeja sestā stāva konferenču zālē, kuru vadīs muzeja vecākā antropoloģe Aili Marnica.

Šī gada pirmā lekcija "Lubāns un cilvēki" notiks jau 14.janvārī, no plkst. 18.00 līdz 19.30 Uz lekciju aicināti visi tie, kas interesējas par Latvijas senvēsturi, šoreiz par Lubāna ezeru un seno cilvēku dzīvi akmens laikmetā.

Klimatiskie apstākļi Lubānas ezera apkārtnē bija nedaudz atšķirīgi no piejūras rajoniem. Kādu laiku Lubāna ezers bijis 3 reizes lielāks, nekā mūsdienās, bet kopumā pēc ledus laikmeta tā platība vairākas reizes mainījās. Šodien Lubāns ir lielākais ezers Latvijā

Cilvēki Lubāna apkārtnē parādījās ļoti sen - tā zemieni tie apdzīvoja kopš vēlā paleolīta. Atklātas vairākas apmetnes, senākā no tām - Sūļagala apmetne. Dažas eksistēja īsāku laiku, citas - vairākus gadu tūkstošus.

Zināms par seno cilvēku akmens laikmeta apmetnēm bija jau 19. gadsimtā, bet plaši pētījumi sākās 1960. gados, kad tika izstrādāts meliorācijas plāns. Atsevišķi pētījumi notiek arī mūsdienās, galvenokārt Ilzes Lozes vadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko