Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Losandželosā sadalīti Oskari

Pirmdienas agrā rītā, pēc Latvijas laika, (svētdienas vakarā, pēc ASV Rietumkrasta laika) Losandželosā pulcējušies ietekmīgākie kinoindustrijas pārstāvji un populārākie aktieri, lai piedalītos ASV Kinoakadēmijas balvu Oskaru pasniegšanas ceremonijā.

Pēc tam, kad aktieri un režisori, simtiem fotogrāfu un operatoru iemūžināti, žurnālistu iztaujāti un fanu gavilēm skanot, mērojuši ceļu uz ceremonijas vietu, zelta vīriņa statuetes lēnām nonākušas pie saviem adresātiem.

Godalga par gada labāko filmu no deviņām šai balvai nominētajām kinolentēm tika piešķirta filmai Argo. Kā zināms, šī bija vislielākā svinīgā pasākuma intriga – vai godalga tiks Bena Afleka režisētajam trillerim vai Holivudas smagsvara Stīvena Spīlberga stāstam par bijušo ASV prezidentu Linkolnu. Lai arī pirms balvas pasniegšanas uz īsu mirkli šķita, ka balva tiks Linkolnam - pirms balvas ieguvēja vārda nosaukšanas no Baltā nama tika tiešraidē pārraidīta ASV Pirmās lēdijas Mišeles Obamas uzruna, uz skatuves pēc zelta vīriņa kāpa B.Afleks, kuram labākā režisora nominācija šogad negaidīti paslīdējusi garām. Jāpiebilst, ka šādai situācijai jau ir bijis precedents, taču visai sen - 1990.gadā labākās kinofilmas titulu saņēma Driving Miss Daisy, kuras režisors Oskaram, līdzīgi kā B.Afleks, nebija izvirzīts.

Par labāko režisoru šogad savukārt tika atzīts Angs Lī, filmas Pī dzīve (Life of Pi) veidotājs. Labākā režisora balvai tika nominēti arī Mihaels Haneke, Bens Zeitlins, Stīvens Spīlbergs un Deivids O.Rasels.

Labākās aktrises tituls piešķirts Dženiferai Lorensai par lomu komēdijā Silver Linings Playbook (Optimista stāsts). Šai balvai tika nominēta arī Džesika Časteina, Emanuēla Riva, Naomi Vatsa un deviņus gadus vecā Kvevanzene Valisa. Ierodoties ceremonijas norises vietā, televīzijai CNN Dž.Časteina atzina: „Es šovakar Oskaru nevinnēšu. Es nedomāju, ka šis ir mans gads.“

ASV Kinoakadēmijas balvu kā labākais aktieris saņēma Daniels Dejs-Luiss par ASV prezidenta Abrahama Linkolna lomu, izkonkurējot Hjū Džekmenu par lomu mūziklā Les Miserables, Bredliju Kūperu par lomu Silver Linings Playbook, Hoakinu Fīniksu par lomu filmā The Master un Denzelu Vašingtonu par lomu filmā Flight.

Par labāko otrā plāna aktrisi atzīta Anne Heteveja par lomu mūziklā Les Miserables. Viņa par šo lomu šogad jau saņēmusi Golden Globe jeb Zelta globusu, kuru piešķir Holivudas akreditētie preses pārstāvji.

Labākā otrā plāna aktiera balvu uz mājām šogad līdzi sev nesīs filmas Django Unchained aktieris Kristofs Valcs.

Par labāko animācijas pilnmetrāžas filmu šogad atzīta Brave.

Oskaru par labāko orģinālo dziesmu – bondiādei sarakstīto singlu Skyfall - saņēma britu dziedātāja Adele.

Balva par labāko orģinālo scenāriju saņēma filma Atsvabinātais Džango (Django Unchained), bet par labāko pielāgoto scenāriju - kinolente Argo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 24.04.2023.

Kārtoju skapī zeķu atvilktni un konstatēju, ka 100 zeķu diemžēl nav 50 zeķu pāru, bet tikai 100 zeķu…

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko