Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Mana recepte. Apaļš pīrāgs ar papriku, vistu un tomātiem

Parasti šādos pīrāgos var likt visu, ko sirds kāro. Spinātus, brokoļus, tomātus — vārdu sakot, visus dārzeņus, kuri garšo. Un gaļu — to pieprasa vīrieši. Visu pārlej ar siera mērcīti. Sanāk vienkārši lieliski.

Fotogrāfijā redzamo pīrāgu gatavojām pirmsjāņu dienās, ielīgojot kopā ar kolēģiem. Saulītei par godu tapa apaļš

pīrāgs ar papriku, vistu un tomātiem.

Mīklas pagatavošanai vajadzēs:

200 g miltu

100 g sviesta

puskrūzīti auksta ūdens

1 olu

sāli (parasti lieku pustējkaroti)

Mīklai pievienoju arī lociņus, sķpsniņu rozmarīna un oregano (jāizvēlas tās garšvielas, kas garšo).

Samīcu visu kopā un lieku uz pusstundu ledusskapī.

Pildījumam vajadzēs:

2 paprikas

žāvētu vistiņu (kādus 300 g)

mazu sīpolu un daiviņu ķiploka

100 g siera (vēlams kāds Māsdamas tipa)

100 g kāda cita siera (mocarella, Parmas, var būt svaigais siers)

2 olas

10 mazos tomātus

sāli, sezama sēkliņas, ķimenes

Vispirms sagriežu papriku garenās sķēlītēs un apcepu kādas 3 minūtes kopā ar ķiplociņu, smalki sagrieztu sīpolu un sāli. Cepšanai izmantoju 2 karotes olīveļļas.

Tad sagriežu vistiņu. Sagatavoju mērcīti, ar ko pārliet pīrāgu — olas, sāls, rīvēts siers, var pievienot mazliet saldā krējuma, ja ir vēlēšanās. Sanāk sulīgāk.

Tad izrullēju mīklu 3—4 mm biezumā un ieklāju pannā. Parasti ieklāju arī cepampapīru pannas apakšā. Liek virsū gaļu un apcepto papriku, visu pārleju ar mērcīti, pa virsu kārtoju uz pusēm pārgrieztus tomātus. Apkaisu to visu ar rīvētu sieru, ķimenēm, sezama sēkliņām un oregano.

Cep apmēram 25—30 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenākie krējuma liķieri

No visai plašā emulsijas liķieru klāsta šoreiz vairāk pastāstīšu par slavenākajiem krējuma liķieru zīmoliem. Tiem visiem vienojošais – tos sāka ražot salīdzinoši nesen, jo bija nepieciešamas a...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko