Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Mans Stils. Sanita Runtule

Sanita Runtule (40), producente un Arteļa saimniece.

Ikdienas apģērbu Sanita Runtule kombinē no mīļākajām drēbēm. "Man tuvāks ir krāsains un dzīvespriecīgs ģērbšanās stils, ko daudzi jau paguvuši nosaukt par hipijisku. Pēdējos gados no savas garderobes gandrīz esmu izslēgusi melno krāsu, ja nu reizēm atļaujos kādu akcentu."

Sanita uzskata — rudenim viņas dzīvespriecīgais stils piestāv.

Latvijā Sanita iepērkas ļoti reti. Viņa no visām pasaules malām atvedusi tērpus un dažnedažādus aksesuārus, ko gadiem ilgi var dažādi kombinēt.

Šāgada topa krāsas Arteļa saimniecei ir salātzaļā, zilā, sarkanā, dzeltenā.

GALVASSEGA

"Tā kā vasarā nodzinu matus, tagad eksperimentēju ar galvassegām, jo staigāt ar zēngalviņu vēsā laikā nebūtu saprātīgi. Izmantoju dažādus lakatus un cepures." Sanita savas kolorītās galvassegas mēdz kombinēt no diviem vai pat trim lakatiem un dažkārt tās papildina ar brošu.

AUSKARIŅI

Auskarus ar tīģeraci Sanitai dāvinājuši draugi. "Īsti pēc horoskopa tie man neatbilst, tomēr, tā kā esmu uz robežas starp Lauvu un Jaunavu, domāju, ka varu tos valkāt!"

KLEITA

Neparastā kleita ir viens no Sanitas Runtules "atvilktajiem dārgumiem" — to viņa iegādājusies Londonā Camden Town tirdziņā. "Tas nav vienkārši tirgus, bet vesela kultūru satikšanās vieta — tur var sastapt japāņus, ķīniešu, hipijus… Tur ir kafejnīciņas, aksesuāru un mēbeļu veikaliņi — viss, ko sirds vēlas!" Pie divām ķīnietēm pirkto kleitu Sanita valkā jau gadus četrus vai piecus. "Ar šo apģērbu bija tā: ieraudzīju, iemīlējos un sapratu — tas ir mans! Un tad jau mani vairs neinteresē, cik tas maksā…" Sanita smaida.

VESTE

Sūnzaļā veste virs kleitas tiek vilkta kā papildinošs un sildošs elements. "Arī tā ir pirkta, bet tas nav nekas īpašs."

BROŠA

"Brošu, ko darinājusi nezināma latviešu māksliniece, man uzdāvināja draugi," teic Sanita. Pēdējā laikā ļoti daudzas meitenes pievērsušās rotu un citu aksesuāru darināšanai un šīs mantas parādījušās veikalos. "Acīmredzot draugi ieraudzīja un nolēma, ka man šī lietiņa varētu patikt!"

UZROCĪŠI

Dzeltenie uzrocīši pieder pie mirkļa pirkumiem: "Ar dažām lietām ir tā: skrienot garām, ieraugu krāsu un lietu nopērku. Iespējams, tai nav nekādas īpašas nozīmes, taču tā piedod jautrību un vieglumu ikdienā." Uzrocīši ir arī praktiski: tā kā Sanita pieder pie cilvēkiem, kam salst rokas, viņa šajā drēgnajā laikā tos labprāt valkā un var tajos paslēpt rokas līdz elkoņiem.

ROKASSPRĀDZES

Viens no Sanitas Runtules mīļākajiem aksesuāriem, ko viņa valkā katru dienu, ir no visām pasaules malām — Peru, Jamaikas, Kubas u.c. — atvestās rokassprādzes. "Pa vidu visam ir arī leišu dzintars…" Katru rītu viņa rokassprādzes apliek ap roku un katru vakaru ņem nost.

DŽINSI

Sanitas Runtules garderobē ir daudz dažādu džinsu: īsāki, garāki, platāki, šaurāki un lielākoties zilā krāsā. "Džinsus neignorēju, esmu ar viņiem uz tu, un man tos patīk kombinēt dažādos tērpos." Tik praktisku lietu kā džinsi Sanita mēdz pirkt tepat Latvijā.

KEDAS

"Man mājās ir ļoti daudz augstpapēžu kurpju, taču, tā kā man ir sarežģītas attiecības ar augstiem papēžiem, šīs kurpes tiek glabātas kastēs un uzvilktas reizi gadā," smejas Sanita Runtule un atklāj, ka ikdienā daudz labprātāk pārvietojas zempapēžu apavos, arī Converse kedās, kas pirktas Rīgā. "Meklēju pēc iespējas neitrālākas un secināju, ka pieejami ļoti daudzkrāsaini un neparasti modeļi, piemēram, ar Kurta Kobeina parakstu…"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko