Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Meklē Latvijas lielākos ķirbjus!

"Maxima Latvija" aicina ikvienu ķirbju audzētāju pieteikt savu lolojumu šā gada ķirbju čempionātam no 23.septembra līdz 18.oktobrim, lai atrastu vislielāko un vissmagāko oranžo ogu visā Latvijā.

Kā ik gadu rudens ražas laikā viens no košākajiem un pamanāmākajiem dārzā ir ķirbis, saukts arī par indiāņu ābolu un pasaules lielāko ogu. Bet ķirbji nav tikai apaļi un oranži, - tie pārsteidz ar neizsmeļamu formu, lielumu un krāsu dažādību. Tieši tādēļ "Maxima Latvija" jau ceturto gadu pēc kārtas aicina visus ķirbju audzēšanas amatierus un profesionāļus pieteikt savus lolojumus, lai cīnītos par Latvijas lielākā un smagākā ķirbja titulu un saņemtu arī vērtīgas balvas!

"Esam ļoti priecīgi par katru gadu izrādīto lielo interesi un atsaucību, piesakot un galu galā arī noskaidrojot gada lielāko Latvijas "dižogu". Ķirbju čempionāts ir kļuvis jau par tradīciju, un cerams, ka šogad galvenā titula ieguvējs būs vēl prāvāks par pērno," saka "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš.

Lai piedalītos konkursā, ķirbju īpašniekiem jānomēra sava ķirbja apkārtmērs gan horizontāli, gan vertikāli, un iegūtie dati kopā ar ķirbja atrašanās vietu un sava tālruņa numuru jādara zināmi, zvanot pa bezmaksas tālruni 80002020 (darba dienās no plkst.8.00 līdz plkst.17.00) vai rakstot uz elektroniskā pasta adresi [email protected] ar norādi, ka vēstule paredzēta dalībai konkursā.

Pēc informācijas apkopošanas tiks izvēlēti desmit lielākie un smagākie ķirbji, lai 23.oktobrī Rīgas Zooloģiskajā dārzā suminātu Latvijas ķirbju čempionāta uzvarētāju.

Ikgadējais čempionāts "Latvijas lielākais ķirbis" šogad norisinās jau ceturto reizi, tādējādi popularizējot Latvijas dārzeņu augstvērtīgās īpašības. Pērn čempiona titulu ieguva Jānis Kalvāns no Rīgas rajona Piņķiem ar ķirbi, kura apkārtmērs bija 2 metri un 14 centimetri, bet svars - 61,05 kilogrami. Vai šogad rezultāts tiks pārspēts, uzzināsim jau 23.oktobrī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko