Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nākamnedēļ Dabas muzejā - krāšņa orhideju izstāde

No 24. līdz 28. aprīlim Latvijas Dabas muzejā izstādē būs apskatāma krāšņa orhideju un tilandsiju izstāde, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociāciju. Izstādes ietvaros notiks arī vairāki izglītojoši pasākumi – apmeklētāji varēs noklausīties lekcijas un apmeklēt meistarklasi orhideju stādīšanā.

Izstādē Dabas muzejā apmeklētājiem būs iespēja aplūkot plašu tropisko orhideju un to hibrīdu daudzveidību, tāpat pirmo reizi būs izstādīta arī liela neparasto tilandsiju kolekcija. Visi aplūkojamie augi ir no Latvijas orhideju un tilandsiju audzētāju privātajām kolekcijām.

Šogad izstādē piedalīsies pasaulē pazīstamais Peru orhideju pētnieks un entuziasts, audzētavas Peruflora pārstāvis Manolo Viktors Arias un Egidiuss Pranaitis no Lietuvas. Izstādes laikā interesenti varēs saņemt speciālistu padomus par eksotisko augu kopšanu un audzēšanu mājas apstākļos, tāpat arī no plaša piedāvājuma klāsta varēs iegādāties orhidejas, tilandsijas un dažādus substrātus.

Izstādes laikā tiks rīkoti arī vairāki izglītojoši pasākumi. Piektdien, 26. aprīlī plkst.13.00 lekciju Tillandsiju ģints vadīs Lolita Afanasjeva. Sestdien, 27. aprīlī plkst.17.15 lekciju Peru endēmiskās orhidejas, to augšanas apstākļi dabiskajos izplatības areālos vadīs Manolo Viktors Arias. Savukārt svētdien, 28. aprīlī plkst. 12.00 notiks meistarklase orhideju stādīšanā un pārstādīšanā, bet plkst. 14.00 lekciju Cattleya ģints orhidejas - LOEADA gada augs 2013 vadīs Antra Krauze.

Orhidejas ir vienas no visaugstāk attīstītajām un daudzveidīgākajām ziedaugu grupām, to forma, krāsa un smarža pārsteidz ne tikai puķu mīļotājus, bet arī pat pieredzējušus audzētājus. Orhidejām ir ilgs attīstības cikls, dažas retākās no tām līdz ziedēšanai aug pat 20 gadus. Pasaulē ir aptuveni 35 tūkstoši šo krāšņo ziedu sugu, no kurām Latvijā savvaļā sastopamas 32, lielākā daļa no tām ir aizsargājamas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko