Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Negribat novecot? Sāciet adīt vai spēlēt datorspēles!

Pret novecošanu lieliski palīdz jaunu iemaņu apgūšana - apgalvo BBC Health. Krustvārdu mīklu minēšana, valodu apgūšana, grāmatu lasīšana, adīšana, šūšana un pat datorspēles ir ne tikai aizraujošas nodarbošanās, bet ir līdzeklis, kas kavē atmiņas zudumu iestāšanos, teikts ASV zinātnieku pētījumā. Savukārt vienkārša televizora skatīšanās ir laika nosišana, tā paātrina atmiņas zuduma iestāšanos - pārliecināti pētnieki. Pētnieki paredz, ka nākamajos desmit gados vienam miljonam cilvēku attīstīsies atmiņas traucējumi, tāpēc ir ļoti nepieciešams plānot preventīvos pasākumus.

Pētījumā piedalījās gandrīz 200 respondentu vecumā no 70 līdz 89 gadiem ar viegliem atmiņas traucējumiem. Viņi tika salīdzināti ar respondentiem, kuriem nebija atmiņas vājināšanās. Uzmanība tika pievērsta respondentu ikdienas paradumiem un aktivitātēm pēdējā gada laikā un vecumā no 50 līdz 65 gadiem. Secinājums: respondentiem, kuri pusmūža gados aizrāvās ar lasīšanu, krustvārdu mīklu minēšanu vai citiem hobijiem, piemēram, šūšanu vai adīšanu, atmiņas zuduma risks ir par 40% mazāks. Televizora skatīšanās mazāk par septiņām stundām dienā par 50% mazāk pakļauj atmiņas zuduma riskam, nekā, ja pie ekrāna tiek pavadīts vairāk laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko