Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

NETICAMI: Bēgļiem Latvija saistās ar parādniekiem, dzintaru un iesalu

Patvēruma meklētājiem Latvija primāri nesaistās nedz ar Dziesmu svētkiem, nedz sklandraušiem vai ekoloģiski tīru vidi, liecina 1. aprīļa svētku ietvaros centrā veikta aptauja. Vaicāti, kas ir pirmās lietas, kuras iešaujas prātā, dzirdot vārdu "Latvija", viesi no Āfrikas un Tuvo Austrumu zemēm visbiežāk minēja valstij neglaimojošo vārdu "parādi", norādot, ka Latvijas ekonomika būtiski iepaliek, ja salīdzina ar citām Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Nav noslēpums, ka nebūt ne maza daļa migrantu ir speciālisti ES valstu ekonomikā un lieliski pārzina tādus rādītājus kā minimālās algas vai bezdarbnieka pabalstu atšķirības dažādās valstīs. "Latvija ir Eiropas Savienībā jau kopš 2004. gada, un aizvien šeit ir viens no augstākajiem rādītājiem ienākumu līmeņa nevienlīdzībā. Šādā ziņā esam blakus tādām valstīm kā Rumānija un Bulgārija, un tas nav pārāk labi," atsaucoties uz Eurostat datiem, situāciju komentēja Husams Sadeins (vārds mainīts no Sads Ams Huseins) no Irākas. "Parastie ļaudis Latvijā ir spiesti aizņemties, lai izdzīvotu, un allaž ir parādā bagātajiem vai bankām. Parādnieku te ir daudz, un nevienlīdzības plaisa turpina plesties plašumā," piebilda Sadeins.Otra populārākā atbilde centra iemītnieku vidū bija iesala dzēriens - kopš pirmās reizes, kad tas likts galdā centra ēdnīcā, dzēriens uzreiz iekarojis ārzemnieku simpātijas. Latviešu valodas nodarbībās viņi cītīgi apguvuši frāzi "Man, lūdzu, pudeli iesala dzēriena!", lai vietējā veikaliņā to spētu paprasīt paši, portālam Diena.lv pauda viena no centra pasniedzējām. Diemžēl ar iesala dzērienu patvēruma meklētāju ģimenēm nesanāk veldzēties katru dienu, jo ar necilo dienas naudu jāpietiek visam - gan pārtikai, gan higiēnas precēm.Protams, tie, kas paguvuši paviesoties Vecrīgā, nu Latviju saista arī ar krāšņajiem dzintara izstrādājumu stendiem, norādot, ka "tik garšīga paskata dārgakmeņus viņi vēl nebija redzējuši". Diena.lv darbinieki ne noliedz, ne apstiprina, ka arī paši šad tad ir domājuši par dzintariem kā par smalka paskata ledenēm.Kopumā patvēruma meklētājiem Latvijā, par spīti ne pārāk pierastajiem klimatiskajiem apstākļiem, patīk - viņi cerot pēc iespējas ātrāk saņemt bēgļa statusu un uzsākt darba gaitas. Sadeins vēl nosmej, ka "varbūt ar bēgļu darba spara palīdzību ekonomiskā izaugsme Latvijā _uzņems apgriezienus un parādnieku skaits pēc dažiem gadiem saruks".* šī ir 1.aprīļa ziņa!_

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tikpat talantīgs Lesijas līdzinieks

Gudri, uz cilvēku orientēti, runājoši, strādīgi un neuzbāzīgi kompanjoni – tā par gludspalvainajiem kollijiem saka Olga Duduša.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko