Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Par Supernova 2019 pirmajiem finālistiem kļūst Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Aivo Oskis un Laime Pilnīga

Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2019" finālam kvalificējās pirmie četri dalībnieki - Laime Pilnīga, Samanta Tīna, Edgars Kreilis un Aivo Oskis, kuri 16. februārī cīnīsies par ceļazīmi uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Telavivā, Izraēlā, aģentūru LETA informēja Supernova 2019 komunikācijas vadītāja Līga Andžāne.

Pirmajā Supernova 2019 pusfinālā piedalījās arī Elza Rozentāle, Alekss Silvers, "Kris&Oz" un Līga Rīdere. Mākslinieku dziesmas un priekšnesumus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" mūzikas redaktors un šī gada žūrijas vadītājs Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd, mūziķi Linda Leen un Ralfs Eilands, kā arī "Radio SWH" programmu producents un mūziķis Artis Dvarionas.

Grupu "Laime pilnīga" ar dziesmu "Awe" par vienu no saviem pirmajiem vakara favorītiem atzina vairāki žūrijas locekļi, tomēr viņiem ieteica uzlabot skatuves priekšnesumu. "Manuprāt, šis ir pirmais nopietnais pieteikums uz finālu. Runājot par aranžējumu, ja gribat uzvarēt un aizbraukt uz Izraēlu, jāsāk spēlēt mazliet pēc popmūzikas noteikumiem," sacīja žūrijas vadītājs DJ Rudd.

Edgars Kreilis, kas konkursā piedalās jau trešo gadu, tika paslavēts par izaugsmi un saņēma atzinīgus vārdus par labo darbu uz televīzijas kamerām. Viņa dziesmu "Cherry Absinthe" Dvarionas atzina par potenicālu radio hitu.

Samanta Tīna, izpildot dziesmu "Cutting The Wire", pārliecināja ar skatuves pieredzi un harizmu. "Enerģijas tev ir daudz, un tas tajās trijās minūtēs nolasās visvairāk," sacīja žūrijas locekle, mūziķe Linda Leen. Tikmēr Aivo Oskis, žūrijasprāt, izpildīja pareizi būvētu, labu popdziesmu kā arī saņēma ieteikumu uzlabot skatuves priekšnesumu. "Labākā podziesma šovakar, bet sliktākais priekšnesums - palika garlaicīgi uz tevi vienu pašu skatīties," sacījis žūrijas loceklis Ralfs Eilands.

Finālam no katra pusfināla kvalificējas tie četri dalībnieki, kuri ieguvuši četras augstākās vietas žūrijas vērtējuma un skatītāju balsojuma apkopojumā. Skatītāju balsojumu veido balsojums pa tālruni un sūtot īsziņu, balsojums "Supernova" mājas lapā un unikālie dziesmu klausījumi mūzikas straumēšanas platformā "Spotify".

Nākamnedēļ, 2.februārī, konkursa "Supernova 2019" otrajā pusfinālā par iekļūšanu finālā cīnīsies Adriana Miglāne, Markus Riva, "Dziļi Violets feat. Kozmens", "Laika Upe", "Double Faced Eels", Kristiāna Bumbiere, Kristīne Pastare (Peress) un "Carousel". Latvijas Televīzijai un žūrijai ir tiesības izvirzīt (vai neizvirzīt) finālam pēc saviem ieskatiem arī vienu no finālā neiekļuvušajiem pusfināla dalībnieku, piešķirot tā saucamo "wild card". Atkarībā no LTV un žūrijas lēmuma, finālā 16.februārī sacentīsies vai nu astoņi, vai deviņi dalībnieki.

Top komentāri

no Jūrmalas
n
Visu neredzēju, taču, tas, ko redzēju - bezgala viduvēji un provinciāli. Gan abas pasākumu vadītājas , gan dziesmiņas....
Nožēlojamā
N
Staba dziedātāja vēl nevar rimties? Par maz reižu jau izkritusi? Par katru cenu grib izsisties uz Eiropu? Ko tad kremafīle tur darīs? Viņai taču uz krieviju vajag braukt. Un tur palikt tāpat kā visiem blusiļiem, prāta stulbumiem, vaikuļēm un co.
Nesaprotu
N
kāpēc Latvijas nodokļu maksātāju nauda jātērē šim Gejrovīzijas seksuālo noviržu propagandas pasākumam? Varu saderēt, ka Latvijas briselisti izvirzīs vēlams ārzemnieku, vēlams zilo, vēlams "iedegušu" tuksneša saulē...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko