Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Patērētāju tiesības. Bez PVN?

Sabiedrisko attiecību speciāliste Ilga pirms četriem gadiem izcīnīja savu taisnību cīņā ar apdrošināšanas kompāniju Ergo. Ilgas automašīnai, īpašniecei klāt neesot, tika saskrāpēts spārns. Vēršoties Ergo norādītajā servisā, tāme par remontu tika sastādīta divsimt piecdesmit latu vērtībā. Aptaujājot paziņas, draugus, Ilga secināja, ka tādu skādi var salabot, iztērējot daudz mazāku naudas summu.

Kāds serviss solīja autiņu savest kārtībā par simt astoņdesmit latiem. Domāts, darīts. Ilga ar savu apdrošināšanas kompāniju vienojās, ka apdrošināšanu saņems naudā, ne graudā. «Bez jebkāda brīdinājuma man uz bankas kontu atnāca mistiska naudas summa - 125 lati,» stāsta Ilga. «Zvanīju apdrošinātājiem un jautāju, kas tā par summu, jo bija solīts, ka saņemsim apdrošināšnas atlīdzību 250 latu apmērā.» Ilga saņēma atbildi, ka apdrošināšanas atlīdzība tiek izmaksāta bez PVN.

Sieviete stāsta, ka sašutums par apdrošināšanas kompānijas rīcību esot bijis liels, jo, labojot mašīnu jebkurā servisā vai maksājot par preci veikalā, samaksa taču jāveic ar PVN, nevis bez. Pēc asām vārdu pārmaiņām ar apdrošināšanas konsultantu Ilga saņēma rakstveida atbildi, kurā uz divām lapām bija izklāstīts, kāpēc apdrošināšanas atmaksa tiek veikta bez PVN. Pēc Ilgas domām vienīgais loģiskais arguments garajā izklāstā bija, ka automašīna, iespējams, tiks labota nelicencētā servisā, kurš neveic nodokļu nomaksu.

Taču Ilga uzskatīja, ka ne jau viņai jāuzrauga, kā un vai autoservisi maksā nodokļus. Tādēļ, lai panāktu taisnību, Ilga rakstīja vēstuli Patērētāju tiesību aizsardzības centram. Un saņēma rakstveida apstiprinājumu, ka šādā gadījumā naudas summa jāizmaksā ar PVN. Pieņemt, ka auto tiks labots mājas pagalmā vai nelicencētā servisā, ir muļķīgi. Ar šādiem Patērētāju tiesības aizsardzības centra paskaidrojumiem Ilga atkal vērsās Ergo. Pēc pusotra mēneša, no kompānijas nesaņemot ne atvainošanos, ne brīdinājumu, Ilgas kontā tomēr tika ieskaitīta naudas summa - nesamaksātais PVN.

Ilga klāsta, ka tajā laikā daudzi teikuši - Ilga esot vienīgā, kas no Ergo ir panākusi apdrošināšanas kompensāciju ar PVN. Pirms pusgada Ilgas draugiem bija līdzīgs gadījums - arī viņi atlīdzību saņēma bez PVN. Un taisnību nepanāca tikai tāpēc, ka neaizrakstīja Patērētāju aizsardzības centram, spriež Ilga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko