Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Patērētāju tiesības. Jums deg!

Daļu lasītāju izbrīnīja fakts, ka veikalā man apmainīja zābakus nodilušu papēžu pasitņu dēļ. Piezvanīju uz PTAC, lai apjautātos, vai tas ir mazsvarīgs iemesls. Sanita Gertmane, PTAC preses pārstāve, pastāstīja, ka likums tik smalki šādas detaļas nenosaka. Tas atkarīgs no katra veikala. Lielākoties gan pasitņu remontu uzskata par patērētāja paša pienākumu - gluži kā automašīnu riepu vai eļļas maiņu.

Man vienkārši paveicies ar veikalu. Turklāt, ja jau pārdevējas zābakus mainīja, nevis sūtīja uz ekspertīzi, viņas zināja, ko dara. Ne velti viņas atzina, ka neesmu vienīgā, kurai šie zābako slikti kalpo. S.Gertmane arī norāda, ka pārdevējām vajadzētu pircēju informēt, ka pircējam pašam pasitņi vai nu ir, vai nav jāmaina.

Vēl kāds gadījums. Aiznesu uz veikalu bikses, jo pēc mazgāšanas tām sāka irt diegi un mainījās forma, lai arī mazgāju, kā pamācībā norādīts. Pārdevēja laipni paskaidroja, ka apģērba sastāvā ir elastāns, līdz ar to «var izstaipīties šur vai tur viena izmēra ietvaros». Turpmāk ieteica pirkt izmēru mazākas bikses. Pārdevēja piedāvāja arī sūtīt konkrēto apģērbu uz ekspertīzi. Tas nebija tā vērts, jo apģērbs bija lētāks par ekspertīzes izmaksām. S.Gertmane apliecina - tekstila precēm ekspertīze varētu izmaksāt ap Ls 20. Tad arī var noteikt, vai izstaipīšanās radusies nepareizas kopšanas vai auduma kvalitātes dēļ.

Reizēm arī neesmu cīnījusies. Bojā omu. Iegādājos velosipēdu Tallinas ielas apkaimes veikalā. Ciskudrilli izmēģinot, nepamanīju, ka aizmugures lampiņa tam darbojas gan on, gan off režīmā. Vadot velosipēdu, to nevar pamanīt. «Jums deg!» uz ielas pienāca kāds vīrietis un norādīja uz lampu. Slēdzis gan bija off režīmā. Braucu atpakaļ uz veikalu, ieminējos par bezmaksas remontu. «Vai tev nav vienalga!» teica vadītājs. «Nav gan, ja nāk klāt uz ielas un saka - jums deg.» - «Lai taču deg! Transportlīdzekļiem arī dienas laikā jābrauc ar ieslēgtām ugunīm.» Vadītājs sāka klaigāt par sīkumainajiem pircējiem, par to, ka velosipēds taču uz priekšu kustas. Apnika kontaktēties ar šauri domājošu padomju laika kaluma cilvēku. Negribēju vairs dzīvē viņu redzēt. Jā, man vajadzēja rakstīt iesniegumu un, ja viņš neatbildētu 10 dienu laikā, es varētu sūdzēties PTAC, taču man nebija spēka. Tas bija jāvelta četru zābaku mainīšanā, kas izdevās. Turklāt daudz labākā gaisotnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko