Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Patērētāju tiesības. Smirdošā puzle

Biju nolēmusi šai diskusijai nerakstīt, jo lielus pāridarījumus savām patērētāju tiesībām neesmu piedzīvojusi, savukārt ar sīkajiem nav vērts ņemties. Taču pagājušās svētdienas pēcpusdienā mūsu mašīna smirdēja tik ļoti, ka, neskatoties uz vētru un lietu, bija jāver vaļā logi, sāka sāpēt galva un - «iedvesma» rakstam radās pati no sevis.

Jo tās smakas iemesls nebija slikta degviela, auto eļļa vai kāds logu tīrīšanas šķīdums ar nejēdzīgu aromātu, bet gan Rimi pirkts izstrādājums ar nosaukumu R/L Zīdaiņu grīdas puzle 36 gab. Koša rotaļlieta par Ls 3,99, ko mūsu divgadīgā meita paķēra bērnu lietu plauktos, kamēr mēs grozījāmies gar maizes un piena vitrīnām.

Divus pieaugušus cilvēkus, protams, nekas nesajūsmina vairāk kā maza bērna prieks. Abi, labās sirdis, puzli nedomājot likām iepirkumu grozā un vēlāk laimīgi skatījāmies, kā meita to lepni stiepj uz mašīnu. Lielā laime visiem beidzās, kad mašīnā iepakojums tika steidzīgi atplēsts un sāka izplatīties tā smaka. Uz iepakojuma norādīts tikai, ka «zīdaiņu puzle» nav piemērota «bērniem, kas jaunāki par trim gadiem», un ka tā ir ražota Ķīnā. Materiāls, no kā puzle ražota, nav minēts. Kaut kas starp gumiju un putuplastu.

Rakstot šo sleju, piezvanīju arī Patērētāju tiesību centra pārstāvei Sanitai Gertmanei. Ja sabojājies televizors vai nolūzis papēdis, tas ir redzams nepārprotami. Kā pierādīt sliktu smaku?

S.Gertmane skaidroja, ka gumijas izstrādājumiem tikko pēc izsaiņošanas «zināms specifisks aromāts varētu būt». Taču piekrita arī, ka tāds aromāts nekādā gadījumā nedrīkstētu būt zīdaiņu puzlei. Ko iesākt ar smirdošo rotaļlietu? Patērētāju tiesību centrā tāda precedenta neesot bijis. Viena iespēja ir nest puzli uz kādu no centra mājaslapā minētajām ekspertīzēm, taču tās cena (vismaz Ls 30) sākotnēji jāmaksā ekspertīzes iesniedzējam pašam. Uzņēmums to atmaksās tikai tad, ja tiks atzīts par vainīgu. Tāpēc S.Gertmane kā prātīgāko variantu vispirms iesaka nest mantu atpakaļ uz veikalu, kur tā pirkta, un vienoties.

Patlaban puzli esam izlikuši uz lodžijas, jo dzīvoklī to turēt nevar. Pagaidām ārā neesam metuši. Kad atkal brauksim uz Rimi, iespējams, vedīsim atpakaļ. Pieņemu, ka problēmu ar atdošanu nebūs. No paziņām esmu dzirdējusi, ka Rimi pret pircējiem šajā ziņā ir «lietišķi konstruktīvs». Taču man arī šķiet, ka asi un specifiski smirdošām rotaļlietām pienāktos būt to mantu sarakstā, ko Patērētāju tiesību aizstāvji laiku pa laikam vispār izņem no veikalu plauktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko