Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Paziņos Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas 2012 pretendentus

Trešdien, 9.janvārī plkst.14.30 preses konferencē tiks paziņoti ieraksti, kuri pretendēs uz Mūzikas ierakstu Gada balvu, kas tiks pasniegta 26.februārī. Latvijas mūziķi šogad tiks sumināti 19 dažādās nominācijās.

Visvairāk ierakstu balvai pieteikti tādās kategorijās kā „Labākā dziesma“, „Labākais video klips“, „Labākā debija“. Kopumā šogad žūrijai ir jāizvērtē rekorliels ierakstu skaits - 90 albumi un vairāk kā 200 dziesmas un videoklipi.

Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē trešdien tiks paziņoti pieci ieraksti katrā kategorijā, kas pretendēs uz balvu. Gada balvas ieskaņas pasākumu vadīs Andris Freidenfelds, kurš būs arī balvu pasniegšanas ceremonijas vadītājs. Tradicionāli, preses konferencē tiks iezīmētas šī gada galvenās intrigas, kā arī Gada balvas aktivitātes nākamo mēnešu laikā.

Pretendenti kategorijā "Radio Hits" vēl netiks izziņoti – tos, apkopojot visu Latvijas radiostaciju iesniegtos datus, janvāra beigās paziņos Latvijas izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA), informēja Gada balvas projekta vadītāja Agrita Bikaviņa.

Savus pretendentus labākās dziesmas godam preses konferencē nosauks arī tirdzniecības parks Alfa, kurā jau janvārī visiem apmeklētājiem būs iespēja nobalsot par savu labāko dziesmu.

Kā zināms, šogad mainīta Gada balvas vērtēšanas sistēma – optimizējot iesniegto ierakstu vērtēšanu, konkrētas nominācijas albumu iesniegšanai netika izvirzītas. Vērtēšanai pieņemti visi 2012.gadā Latvijā izdotie albumi visos žanros, un iesniegto ierakstu sadalījumu pa nominācijām veica īpaši izveidota žūrijas komisijas darba grupa, ieviešot jaunas nominācijas kā smagā roka un metāla mūzikas albums, džeza mūzikas albums, elektroniskās mūzikas albums. No akadēmiskās mūzikas tika atsevišķi izdalīta kora un vokālo grupu mūzika, radīta arī tāda jauna kategorija kā labākais autordziesmu albums, kurā apkopoti autori, kas paši ir gan mūzikas un vārdu autori, gan savas mūzikas izpildītāji. Atsevišķi izdalīts arī pops un poproks.

Pretendentu izziņošanas pasākumu varēs vērtot tiešraidē TV3 interneta vietnē TV3 Play.

Labākie gada ieraksti tiks noskaidroti apbalvošanas ceremonijā 26.februārī, Latvijas Nacionālajā teātrī, kurā piedalīsies aktuālākie gada mākslinieki, sabiedrībā pazīstamas personības un īpašie viesi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko