Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pētījums: Kraukļi spēj atcerēties krāsas vismaz gadu

Kraukļiem ir tik attīstīta permanentā atmiņa, ka tie spēj atcerēties krāsas vismaz gadu, liecina Japānā veikts pētījums.Kā pavēstījis Ucunomijas Universitātes dzīvnieku morfoloģijas profesors Soei Sugita, eksperimentā tika izmantoti 24 putni, kuriem bija dota iespēja izpētīt konteinerus ar sarkanu, zaļu un dzeltenu vāku.

Konteineros ar zaļu un sarkanu vāku atradās ēdiens, savukārt konteiners ar dzeltenu vāku bija tukšs.Pēc tam putni tika sadalīti vairākās grupās, lai noskaidrotu, cik ilgi viņi atceras apgūto informāciju. Kā atklājās, pat tie kraukļi, kas neredzēja dažādu krāsu vāku konteinerus veselu gadu, spēja pareizi atcerēties, kuros konteineros atrodas ēdiens.Kraukļi ir liels traucēklis daudzās Japānas pilsētās, jo sevišķi Tokijā, kur tie izrakņā savākšanai atstātos atkritumus.Pētījumu daļēji finansēja kompānija "Chubu Electric Power", lai uzlabotu pretligzdošanas pasākumus un pasargātu elektropārvades līniju stabus."Šis pētījums parādījis, ka labu līdzekļu cīņai pret kraukļiem nav. Taču mēs varam izmantot viņu atmiņu pret viņiem, lai radītu jaunus līdzekļus," sacīja Sugita.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko