Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pieaug interneta lietotāju skaits 40 līdz 49 gadu vecu iedzīvotāju vidū

Tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra TNS Latvia pētījums liecina, ka internetu pēdējo sešu mēnešu laikā ir izmantojuši vidēji 60% jeb 1 074 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem. Regulārāk - pēdējo septiņu dienu laikā - globālo tīmekli ir izmantojuši 57% jeb 1 015 000 iedzīvotāju aptaujātajā vecuma grupā, kas ir par sešiem procentpunktiem vairāk nekā 2009. gada ziemā.

Visaktīvākie interneta lietotāji joprojām ir jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem. Tomēr interneta lietošana kļūst arvien izplatītāka arī vecāku Latvijas iedzīvotāju vidū. Salīdzinot ar 2009. gada ziemas perioda pētījuma rezultātiem, visstraujākais interneta lietotāju skaita pieaugums vērojams Latvijas iedzīvotāju vidū, kas ir vecuma grupā no 40 līdz 49 gadiem. Internetu pēdējo septiņu dienu laikā ir izmantojuši 61% šīs vecuma grupas pārstāvju, kas ir par 20 procentpunktiem vairāk nekā pirms gada.

Visbiežāk internetu lieto skolēni un studenti, gandrīz ikviens šīs mērķa grupas pārstāvis pēdējo 7 dienu laikā ir lietojis internetu. Pēdējā gada laika interneta lietotāju skaits ir pieaudzis gan skolēnu un studentu, gan strādājošo, gan nestrādājošo iedzīvotāju vidū.

Salīdzinoši straujš interneta lietotāju skaita pieaugums noticis Rīgas iedzīvotāju vidū. 67% Rīgas iedzīvotāju pēdējo septiņu dienu laikā ir lietojuši internetu, kas ir par 12 procentpunktiem vairāk nekā 2009. gada ziemā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko