Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Pieminot Tečeri. Dzelzs lēdijas stils

Mūžībā aizgājusī britu premjere Margarēta Tečere izcēlās ne tikai ar milzīgām darba spējām un varēšanu stāties pretim citiem pasaules līderiem kā līdztiesīgs sarunu partneris, bet arī ar savu stilu.

Par M.Tečeres vizītkarti kļuva kostīmi, blūzes ar sasienamu banti, pērļu auskari un rokassomiņas (reiz premjere pat izteicās, ka viņas rokassomiņa ir vienīgā drošā vieta Dauningstrītā). Viņas apģērbs un aksesuāri vienmēr bija lietišķi, taču ar mazu sievišķīgu akcentu, nepārprotami atgādinot, ka M.Tečere ir ne tikai spēcīgas valsts līdere, bet arī dāma.

Visveiksmīgāk savu stilu M.Tečere sāka izkopt savas otrās valdīšanas laikā – viņas kostīmu darināšana tika uzticēta Vinstona Čērčila, Hamfrija Bogarta un Sofijas Lorēnas iecienītajam apģērbu ražotājam Aquascutum, uz svinīgiem pasākumiem partijas līdere sāka ierasties velveta kleitās. Viņas matu sakārtojums bija vienmēr nevainojams, bet fotogrāfijās britu premjere izskatījās arvien pievilcīgāk.

“Viņai ir Kaligulas acis un Merlinas Monro mute,” tā savulaik M.Tečeri raksturoja Francijas premjers Fransuā Miterāns. “Viņa vienmēr bija pievilcīga sieviete. Viņai ne tikai piemita filmzvaigznes pievilcība, bet viņa arī uzvedās kā filmzvaigzne, ja vien to vēlējās,” par M.Tečeri savukārt teica viņas preses sekretārs Bernards Ingems.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Ielūdz strübergs un Horens: MAMA DŽAGA MAMA RAGA!

Sestdien, 20. aprīlī, ar jaunu dziesmu “MAMA DŽAGA MAMA RAGA!” klajā nākuši strübergs un Horens, kuri līdz ar šo dziesmu vēlas vairot mieru un mīlestību ikvienā cilvēkā atsevišķi un visos kopumā. Sing...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko