Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirmo reizi Latvijā dzelzceļa transportlīdzekļus demonstrē parādē

Atzīmējot 155 gadus kopš pirmās dzelzceļa līnijas atklāšanas Latvijā, VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) no piektdienas līdz svētdienai pirmo reizi Latvijā rīko unikālu Dzelzceļa transporta līdzekļu parādi, kas apskatāma Rīgā, Krustpilī un Daugavpilī, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma preses pārstāvis Māris Ozols.

Dzelzceļa transportlīdzekļu parāde atklāta piektdien Rīgā, Centrālajā dzelzceļa stacijā (1.perons 11.ceļš), un būs apskatāma līdz pat plkst.21.

Tālāk sliežu ceļu braucamie pa vēsturisko dzelzceļa līniju dosies uz Krustpils staciju, kur sestdien, 21.maijā, Muzeju nakts ietvaros būs apskatāmi no plkst.15 līdz pat plkst.1 naktī. Parāde noslēgsies svētdien, 22.maijā, Daugavpils stacijā, kur lokomotīves un dzelzceļa darba mašīnas būs aplūkojamas no plkst.12 līdz 19. Katrā no stacijām uzstāsies grupa Dzelzs vilks un vietējās grupas. Rīgā parādes apmeklētājus ar priekšnesumu priecēs apvienība Very Cool People.

Parādes laikā varēs ne vien pirmo reizi paviesoties lokomotīves iekšpusē, iejusties restorānvagona viesa godā, aplūkot iespaidīgās sliežu ceļu uzturēšanas darba mašīnas un Latvijā lielāko putekļu sūcēju jeb vakuuma iekrāvēju, kas savāc akmeņus un citus smagus priekšmetus vietās, kur tie traucē satiksmi, bet arī izmēģināt veiksmi azartiskajā dzelzceļa spēlē Toreiz un tagad.

Īpašais parādes lepnums būs SIA LDZ ritošā sastāva serviss modernizētā maģistrālā dīzeļlokomotīve 2M62U. Lokomotīve gandrīz pilnībā uzbūvēta no jauna – tās jauda palielināta no 4000 līdz 6000 zirgspēkiem, padarot to par jaudīgāko lokomotīvi Latvijā. Līdz ar to lokomotīve spēj vilkt garākus un smagākus sastāvus. Modernizācijas rezultātā lokomotīves ekspluatācijas laiks pagarināts līdz 30 gadiem, kā arī vairāk nekā uz pusi samazināts plānotais remontu un apkopju skaits. Lokomotīves dzinējs atbilst jaunākajām Eiropas Savienības izmešu normu prasībām.

Jau ziņots, ka šogad aprit 155 gadi, kopš Latvijas teritorijā atklāja pirmo dzelzceļa līniju, kas savienoja Rīgu ar Daugavpili, toreiz Dinaburgu. Publiskai lietošanai pirmais dzelzceļš Latvijas teritorijā tika nodots 1861.gada 12.septembrī. Tas bija vēsturisks notikums, kas uz visiem laikiem mainīja cilvēku dzīvi – strauji auga pilsētas, attīstījās rūpniecība un tirdzniecība, pavērās jaunas iespējas ceļot, izglītoties un strādāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko