Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pirmo reizi peldbaseinā

Ceturtdien mans rīts sākās agri - 5.30. Tā kā nedzīvoju Rīgā, jau 7.30 sēdēju vilcienā, lai brauktu peldēt. Peldēšanai izvēlējos Bērnu un jauniešu sporta centra Daugavas sporta nams peldbaseinu. Iepriekšējā dienā zvanīju administrācijai un apjautājos par peldbaseina darba laiku, cenām un arī par to, kas jāņem līdzi. Administratore bija skrejoši aizņemta, ātri nobēra laikus un piekodināja paņemt līdzi arī plastmasas maisu maiņas apaviem. Pārjautāju - maisu apaviem? "Jā - maisu apaviem! Vai tad pirmo reizi nākat?" "Jā, pirmo reizi!" Latvijā peldbaseinā tiešām nebiju bijusi.

Cepures meklējumi

Protams, ne čību, ne peldcepures man nebija. Iepriekšējā vakarā izstaigāju veikalus, vienā atradu cepuri deviņu latu vērtībā. Nepirku pārliecībā, ka mājās ir, taču nebija. No rīta pārliecinājos, ka arī lielveikalos tādu preču nav. Sporta preču veikali vērās vaļā tikai pulksten desmitos, tik ilgi gaidīt nevarēju. Pulkstenis 8.30, zvanīju administratorei ar jautājumu, vai uz vietas var nopirkt peldcepuri. "Jā, var! Te ir veikals," bija laipna atbilde. "Cikos tas sāk strādāt?" "Desmitos," joprojām skanēja laipna atbilde. Teicu, ka desmitos man neder. Viņa iesmējās un apsolīja, ka aizdošot cepuri, esot rezervē, lai tik nākot šurp. Gāju ar.

Peldbaseinu atradu ar otro piegājienu. Tas jāmeklē ēkai otrā pusē. Ieejot ievēroju, ka bez desmit deviņos veikaliņā jau ir rosība, pārdevēja tīra paklāju, tātad tikšu pie mantām. Cepuri nopirku par trim latiem, ne deviņiem. Plastmasas maisiņa apaviem nebija, tos iestūķēju tajā, kurā pārdevēja salika pirkumu, un nodevu garderobē. Samaksāju četrus latus par apmeklējumu, un administratore teica: "Ejiet tur, pētīt kājas!" Pirms peldēšanas baseinā apmeklētājiem tiek pārbaudīts, vai kājām nav sēnīšu infekcija.

Cik daudz viņa pētīs? Iegāju tualetē un appētīju tās pirmā, izskatījās labi. Ieejot ārstes kabinetā, skanēja komanda: "Kāju uz krēsla!" "Uz šī?" pārjautāju. "Jā, liec virsū!" Uzliku. "Izplet pirkstus!" Neko neatrada, iedeva talonu, lai eju tālāk. "Uz kurieni?" "Atpakaļ pie administratores."

Administratore pavadīja līdz ģērbtuvei. Skapīti izvēlos tālākajā stūrī, lai būtu tālāk no citu meiteņu acīm. Noģērbjos, apģērbjos. Baseins otrajā stāvā, jāiet pa gaiteni, tad jākāpj pa trepēm. Vai pareizi? Neviena, kam pajautāt. Gaitenī parādās divi vīrieši (meiteņu pusē!), ģērbušies virsdrēbēs, es - peldkostīmā. Virsū neskatos, lasu norādes.

Iedabūju sevi ūdenī

Lielais peldbaseins un dušas - norādīts uz kādām durvīm. Paveru, meklēju dušu telpu, atrodu priekštelpu ar spoguli. Uzstūķēju peldcepuri un eju tālāk, bet no dušām ne vēsts, atklājas baseins. Pulkstenis 9.20, baseinā bērni, laikam nodarbība, ja nu tas tomēr ir mazais, bērnu peldbaseins? Pieeju pie trenera un pajautāju. Viņš, uzminēdams manas domas, teica: "Jā, tas ir LIELAIS peldbaseins. Dušā jau biji?" "Nē, nevaru atrast!" Beidzot atrodu arī dušas un pēc mazgāšanās iedabūju sevi ūdenī. Auksts. Izrādījās, ka ūdenī sevi esmu iedabūjusi nepareizajā celiņā. Kāda cita trenere palūdza pārpeldēt pāri uz trešo. Izkāpju ārā un pa citu malu ar blīkšķi ieveļos trešajā. Pēc visiem pārdzīvojumiem centos relaksēties. Zālē trīs treneri, tātad redz arī mani, nenoslīkšu. Baseinā seši dažāda augstuma tramplīni, nākot bariņā, tā varētu būt jautra atrakcija, bet lēkt neuzdrošinos. Peldēt var 45 minūtes, man pietiek ar divdesmit. Pirmajai reizei tas ir daudz.

Atpakaļceļu uz garderobēm atradu ātri. Ģērbtuvē administratore meitenēm ar fēnu žāvē matus. "Uzredzēšanos!" - atvados. Gaidot virsdrēbes, izlasu iekšējās kārtības noteikumus. Vienā no punktiem minēts, ka jāpeld kopējā peldkostīmā. Es tikko šurpu turpu izpeldējos atsevišķajā. Laipni cilvēki, neaizrādīja.

***

Daugavas sporta nama peldbaseins

Kr.Barona ielā 107

Peldbaseina darba laiks:

Darbdienās no 07.15 līdz 14.45, brīvdienās no 8.00 līdz 20.00.

Cenas:

Viena reize (darbdienās) peaugušajiem no 7.15 līdz 14.45 - Ls 4, bērniem līdz 16 gadiem - Ls 3. Brīvdienās - Ls 5, bērniem līdz 16 gadiem - Ls 4.

Abonoments pieaugušajiem mēnesī:

Darbdienās - Ls 11,20 (4x), Ls 14,00 (5x), Ls 26,00 (10x), bērniem - Ls 10,00 (4x), Ls 12,50 (5x), Ls 20,00 (10x), viens celiņš - Ls 30.

Brīvdienās - Ls 12,80 (4x), Ls 16,00 (5x), Ls 30,00 (10x), bērniem - Ls 11,00 (4x), Ls 13,75 (5x), Ls 24,00 (10x), brīvdienās - Ls 30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko