Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Publiskoti pirmie attēli no Laibach koncerta Ziemeļkorejā

Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA publiskojusi pirmos fotoattēlus no slovēņu grupas Laibach viesošanās un koncerta Ziemeļkorejas galvaspilsētā Phenjanā. Pasaules mediju uzmanību šis fakts piesaistīja tādēļ, ka tā ir pirmā reize, kad grupa no "nīstajiem Rietumiem" uzstājas Ziemeļkorejā, pasaules visvairāk izolētajā valstī. Interesants ir arī fakts, ka bezprecedenta gadījumu iemūžina kinogrupa no Latvijas.

Laibach - grupa, kura ieguvusi slavu ar savu avangardisko mūziku un pretrunīgo vizuālo tēlu, kurā izmantota totalitārisma estētika,- Ziemeļkorejas galvaspilsētā Phenjanā koncertē par godu 70. gadadienai kopš Korejas pussalas atbrīvošanas no japāņu koloniālā režīma.

Laibach dalībnieks Ivans Novaks, kurš ir grupā kopš tās dibināšanas, apgalvo, ka apvienība jau sen vēlējusies uzstāties Ziemeļkorejā. "Ziemeļkoreja, tāda, kādu mēs to redzam, ir utopisks eksperiments, bet mēs vienmēr esam jutušies patiešām labi jebkāda veida utopijā," stāsta Novaks.

Novaks, jautāts, vai nebaidās no ziemeļkorejiešu mēģinājumiem cenzēt uzstāšanās, pirmsk oncertiem intervijā NK News sacīja: "Mēs ceram, ka nekas tāds nenotiks, jo uzvedīsimies, kā viesiem pieklājas."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko