Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Radītas pasaulē visdārgākās klavieres

Pazīstamā C.Bechstein klavieru fabrika par godu savai 160 gadu pastāvēšanas jubilejai nākusi klajā ar luksusa klases instrumentu – iespējams, pasaulē visdārgākajām klavierēm. Pie apzeltītā instrumenta, kas dekorēts ar smalkiem kokgriezumiem un gleznojumiem, amata meistari strādājuši vairāku gadu garumā. Lai arī pēc izskata Louis XV klavieres ir veltījums aizgājušajiem gadsimtiem, tā sirds ir jauna – proti, pats instruments ir jaunākais C.Bechstein CB B 212 klavieru modelis.

„Zelta klavieres atsauc atmiņā valdzinošo ēru uzņēmuma vēsturē, kad tas izpildīja kronēto galvu un pazīstamu mākslinieku pasūtījumus,“ atzina Bechstein klavieru fabrikas izpilddirektors Karls Šulce.

„Mēs uzbūvējām tās (klavieres – red.) saskaņā ar 19.gadsimta Karla Bekšteina radītā meistardarba specifikācijām, kas toreiz tika darināts Anglijas karaļnamam,“ informēja K.Šulce.

Trīs gadu garumā uzņēmuma meistari, izraugot klavierēm īpaši vērtīgus materiālus, prasmīgi apstrādāja klavieru karkasam un vākam paredzēto koku, to vairākkārtīgi lakoja ar lakām, kas darinātas pēc tradicionālām receptēm, apgleznoja, dekorēja ar kokgriezumiem un apzeltīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko