Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rogas dramatiskā komēdija Cēsīs

"Reiz dzīvoja divi brāļi. Kādā saulainā rītā vecākais brālis Marks Parīzes krāmu tirgū iegādājas kārtējo džeza plati. Pārdevēja piespiests, viņš komplektā nopērk arī piezīmju blociņu, uz kura rakstīts Sapņu grāmata. Brāļa Sida rīkotās ballītes laikā Marks ar Aleksandru - kādu no brāļa daudzajām mīļākajām - saraksta blociņā dažādas piezīmes... Jau nākamajā rītā ar Marku sāk notikt dīvainas lietas. Situāciju vēl vairāk sarežģī fakts, ka jauno piedzīvojumu virpulī Marks blociņu jau ir pazaudējis... Bet varbūt dīvainajos notikumos arī Sids nav bez vainas?"

Tāds ir dramatiskās komēdijas Skudru sprints saīsināts pārstāsts. Bet šī notikuma - Dailes teātra šīs sezonas pēdējās pirmizrādes - lielākā intriga ir tā, ka lugas autors ir Kaspars Roga - Prāta vētras mūziķis. Tiesa gan, pirms pirmizrādes, kas notiks 7. jūnijā Cēsīs, Vidzemes koncertzālē, viņš pats plašāk neko stāstīt nevēlas. Bailes? Māņticība? Uztraukums? Jauniestudējuma režisors Mihails Gruzdovs, kas uzņēmies ne tikai režisora, bet arī komunikatora lomu, mierina, ka "katram reiz pienāk tā reize, kad kaut kas notiek pirmo reizi".

"Kaspars jau vispār ir ļoti talantīgs cilvēks, un es tikai apbrīnoju, ka viņš varēja aizbraukt uz Āfriku un pusgada laikā, dzīvojot bez elektrības, tādos pavisam vienkāršos apstākļos, uzrakstīt kinoscenāriju. Viņu iedvesmoja kinooperatora Jāņa Skulmes ideja. Kaspars man iedeva kinoscenāriju izlasīt, lai to kā profesionālis novērtēju. Bet man tas darbs - oriģināls, ar mūsdienīgu valodu - tā iepatikās, ka gribēju to redzēt uz skatuves. Protams, arī filma būtu interesanta!" stāsta M. Gruzdovs. No kinoscenārija tapa luga. Dramatizējuma autors ir Artūrs Dīcis. Skudru sprints ir dramatiska komēdija, kuru līdz 14 gadiem skatīties nav ieteicams. Būs ne tikai smieklīgi, bet arī daudz mistikas un arī traģika. "Bet vispār stāsts ir par atbildību," rezumē M. Gruzdovs, piebilstot, ka vārdi "bīsties no savām vēlēšanām, jo tās var piepildīties" nav jāuztver kā brīdinājums.

Otra intriga - izrāde iecerēta kā galvenais teātra mākslas žanra pasākums Cēsu Vidzemes koncertzāles atklāšanas mēnesī, lai demonstrētu visas iespējas, ko var sniegt ēkas daudzfunkcionālā zāle. M. Gruzdovam patīkot eksperimenti, un izrāde, kas jaunajā sezonā būs Dailes teātra Mazajā zāle, nu tiek transformēta lielākai skatuvei.

Iestudējumā lomās darbojas Ģirts Ķesteris, Lauris Dzelzītis, Kristīne Nevarauska, Inita Dzelme, Juris Bartkevičs, Pēteris Gaudiņš, Gints Grāvelis, Ērika Eglija un Jānis Paukštello. Radošajā komandā strādā scenogrāfs Leonards Laganovskis, kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa, mūzikas konsultants Juris Vaivods, horeogrāfe Inga Raudinga un gaismu mākslinieks Harijs Zālītis. Izrādē būs daudz Rūdolfa Macata oriģinālmūzikas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko