Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Rožukalne: Galvenais, kas notiek šovā Cīnītāju laiks, ir tas, ka nekas tajā nenotiek

Kā vēl mūsdienu ērtību lutinātais cilvēks varētu mēģināt pārkāpt savas personiskās robežas? Atbildi uz šo jautājumu palīdz iegūt jaunais šovs Cīnītājs LNT un Kanālā 2. Pirms divdesmit gadiem, 1992. gadā, Lielbritānijā radītais šovs Survivor, apstaigājis vai visu pasauli, nu šovasar atgriezies Latvijā kā Cīnītājs.

Esam gan to jau pieredzējuši kā vairākas Robinsonu versijas tūkstošgades mijā un bijuši tā uzvarētāju piecpadsmit slavas minūšu liecinieki. Vai jaunais šovs sniegs ko būtisku šovu skatītāju pieredzē?Pirmā intriga – kurš būs cīnītājs?Iespēja dzīvot spartiskos apstākļos kādā Latvijas mežā bija uzrunājusi cilvēku simtus. Lai parādītu atlases procesu, pirmo šova nedēļu ievadīja samontēts raidījums LNT.

Nākamie šova dalībnieki bija pamatīgi gatavojušies, viņu motivācija skaidra – gribas sevi pārbaudīt, mājās palikt neļauj piedzīvojumu kāre, vēlme sajust un pārkāpt savu sāpju slieksni... Prieks, ka televīzijas aicinājums bijis kā impulss, lai žūrijas un kameru priekšā sapulcinātu īstus nemiera garus, unikālas personības, vienu slieku ēdāju un dažus sadzīvē bieži sastopamus narcisus, kam patīk citiem rādīt sava ķermeņa izkoptās formas. Tas bija interesanti!

Tomēr pēc pirmā ziņkāres brīža, kurā ātri iespējams saņemt atbildi uz galveno jautājumu – kas saskries uz kārtējo šovu, sekoja nākamais – kāpēc tieši šie cilvēki?

Atbilde bija žūrijas ziņā. Tā veidota pēc pierastā «šovu iemītnieku cilts» principa, piesaistot vienam šovam jau citos redzētus cilvēkus. Žūrijā strādāja OKartes skatuves dalībnieks Kašers, citos TV projektos redzētā deju studijas vadītāja Kristīne Bērziņa un izaugsmes treneris Andžejs Reiters. Pēc atlases raidījuma šķita, ka žūrija vienkārši izklaidējas, brīžiem slinko, bet pārsvarā garlaikojas. Atlases kritēriji nebija definēti. Žūrijas pārstāvju  īsie secinājumi par dalībniekiem maz saskanēja ar atlasē redzēto. Tas nebija interesanti!

Otrā intriga – dzīve mežā

Šova noteikumi nav mainījušies, tie burtiski atkārto Survivor klasisko shēmu. 19 dalībnieki ir sadalīti divās komandās Vilkos un Lapsās jeb ciltīs. Žūrija atlasījusi raibu kompāniju, iekļaujot ne tikai sevis meklējumu procesā esošus jauniešus, bet arī cilvēkus ar dzīves pieredzi, kam šovs varētu būt kārtējais sevis apliecināšanas solis. Kā liecina internetā publiskotie iespaidi, visu dalībnieku ārējais izskats un intelektuālais potenciāls ir novērtēts. Ne dalībniekiem, ne skatītājiem vairs nav īsti ko darīt. Meža ainava ar lēnā gaitā klaiņojošiem dalībniekiem sniedz maz pārdzīvojumu.
Dalībnieki parāda, ka paši saprot – šovs vēl nav sācies, viņiem un citiem ir garlaicīgi. Tāpēc viena no mazgrupiņām kameras virzienā izkliedza aicinājumus piegādāt mežā dažus litrus degvīna – tad gan dabūsiet šovu! Solījumi atbrīvoties un daudzkārt izvemties ūdenī gan varētu piesaistīt ļoti specifisku skatītāju grupiņu.

Ko tālāk, ja šovs, lai gan montēta raidījuma versijā, vairāk izskatās pēc skatītāja parastās dzīves fona.

Trešā intriga – turpinājums?

Dubļu peļķe un pašdarbnieku radītie mitekļi pašlaik ir Kanālā 2 piedāvātā šova skatītāju raidījumu galvenais vizuālais kairinājums. Attēls ir vienveidīgs gan saturiski, gan apgaismojuma ziņā. Kopplāns ir neinteresants un mazkustīgs. Atsevišķus šova dalībniekus īsti nav iespējams iepazīt. Skudru dzīves vērošanas princips šovā īsti nedarbojas, un ļoti aktuāls ir skatītāju zaudēšanas risks.

Nebrīnīšos, ja Survivor fani jau pēc pirmajām Cīnītāja dienām sāks ilgoties vismaz pēc Fidži salas ainavām un eksotikas. Nebrīnīšos, ja skatītāji būs pārsteigti par dalībnieku apņēmību šādos apstākļos cīnīties par 5000 eiro, ja citās valstīs runa ir pat par miljonu dolāru un dārgām automašīnām.

Grūti paredzēt, vai pārbaudījumi un dalībnieku izbalsošana radīs arī dramatismu, pašlaik galvenais, kas notiek šovā, ir tas, ka nekas tajā nenotiek. Patiesībā ļoti populārā ērgļu pāra ligzdas dzīves video tiešraide ir daudz aizraujošāka! Veiksmi dalībniekiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko