Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Salacgrīvā atklāj Slavas aleju

Sestdien Positivus festivāla laikā Salacgrīvā pie tilta pār Salacu atklāta vietējā Slavas aleja, kurā iecerēts izvietot pilsētu apmeklējušo slavenību un cilvēku, kuri snieguši ieguldījumu pilsētas atpazīstamības veicināšanā, roku nospiedumu atveidojumus.

Kā norādīja Salacgrīvas domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs (Reģionu alianse), ideja par šādas galerijas izveidošanu lolota jau septiņus gadus.

Šodien Slavas alejā tika atklāti pirmie pieci roku nospiedumi - divu britu grupas Hurts mūziķu, britu mūzikas mākslinieka Marka Ronsona, kā arī krievu klasiskās mūzikas meistara, vijolnieka Alekseja Lundina un arhitekta Mihaela Untertrifalera, kuri Salacgrīvā snieguši meistarklases savās nozarēs.

Pēc Strauberga teiktā, patlaban jau savākti vismaz 20 pazīstamu cilvēku roku nospiedumi, kas Slavas alejā vietu ieņems turpmākajos gados.

Šodien Slavas alejas atklāšanas pasākumā savu rokas nospiedumu svinīgi atstāja arī festivāla Positivus rīkotājs Ģirts Majors. Straubergs norādīja, ka, pateicoties Majora rīkotajam festivālam, Salacgrīva "vairs nav tāda kā agrāk", jo festivāls ir mainījis pilsētu.

Savukārt Majors uzsvēra, ka Salacgrīva ir vieta, kas palikusi atmiņā visiem mūziķiem, kuri viesojušies festivālā, pateicoties unikalitātei, tostarp, pateicoties skaistajai dabai un priežu mežam. Pēc viņa domām, šī aleja apliecina, ka Positivus nav tikai mūzikas festivāls, bet kas vairāk.

Kā ziņots, desmitais jubilejas Positivus festivāls sākās piektdien un noslēgsies svētdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko