Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Sirdī - dārznieks. Melnās mutes sajūta

Krāt dažādas puķu un dārzeņu sēklu paciņas pavasara darbiem Laura parasti sāk, tiklīdz tās parādās veikalu stendos. Draugi saka, ka Laura uz zemi ir ķerta. Algas dienā sēklu veikalā viņu nedrīkst laist — naudu notērēs, ka i nejutīs. Tā tik tiešām ir, kaut Laurai ir tikai divdesmit pieci gadi. Netipisks jaunas meitenes vaļasprieks. Drīzāk teiktu, aicinājums. Viņa strādā un studē meža sfērā. Dzīvo vienā no mazpilsētām, gana nomaļā vietā, tuvu mežam un Rīgai. Viņai ir savas lauku mājas. Pērn izrakts dīķis, kurā vasarā kvarkšķ kokvardes un zied Lauras stādītās ūdensrozes. Mājas apkārtnē vēl joprojām notiek dārza sakārtošanas darbi. Pusiesākto darbu haoss puķu ziedēšanas laikā (vasarā) nekonfliktē ar verandas galos sakārtajām nokarenajām petūnijām un citiem ziediem, kuriem vārdus nekad neatceros. Vēl gan agrs pavasaris. Siltumnīcā kastītēs dīgst stādi. Tur var ielavīties un piegriezt lokus. Smaržo kā Rīgas Centrāltirgū — pēc svaiguma un dzīvības. Dārzeņus un augļus viņa sen vairs veikalā nepērk. Dusmīgi aizbildinās, ka modificēti.

Savukārt es sēklu plauktiņos neorientējos. Dažkārt kāru aci noskatos uz paciņas uzzīmētajiem burkāniem vai redīsiem un atminos, ka parasti tik glīti neizaug. Tāpēc šogad tincināju Lauru par tomātu un puķkāpostu sēklām. Viņa gan asi nobēra, ka man taču nav dārza un lai liekos mierā. Dārza man nav gan! Biju domājusi, ka laukos mamma kādu vagu man atvēlēs, lai sēju tik iekšā. Tā arī būtu, ja jautātu. Bet par dārznieku, ieliekot stādu vai sēklu zemē, man nekļūt. Pienākumu ravēt, laistīt un vērot, kā aug, izpildīt nevaru, jo ne jau tā raža man svarīga. Varu taču aiziet uz tirgu un no zemniekiem piepirkt visu, ko vajag. Man pietrūkst tā, ko redzēju Laurā siltajās krēslas stundās pērnajā vasarā. Viņa tik dabiski iekļāvās dabas aurā, ka es brīnījos. Joprojām brīnos, ka tik jaunam un pēc dabas kašķīgam skuķim tik mīļa ir zeme. Laurā pulsē kaislīgā ukraiņu sirds. Varbūt tāpēc es brīnos, ka tā var mīlēt zemi. Brīžos, kad karstais temperaments emociju eksplozijās laužas uz āru, viņā mostas alkas pēc tuvības ar zemi. Dažkārt viņa kā bērns, kas zīmē sarežģītu figūru, izbāž mēli starp zobiem un raujās melnās miesās. Varbūt man pietrūkst šīs melnās mutes sajūtas, jo manā dārzā — istabā uz palodzes — ūdenī ieliktie sīpoli zaļo, šķinu un ēdu, uz istabas sienām sazīmētās puķes zied un nevīst, bet īsta prieka nav.

Rakstiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV– 1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko