Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Skolu SOS: Latvijas skolas sauc pēc remontdarbiem un modernizēta mācību aprīkojuma

Lai nodrošinātu konkurētspējīgu izglītības līmeni, Latvijas skolām šobrīd nepietiek tikai ar valsts piešķirto finansējumu un esošo materiālo bāzi. Modernizēts mācību aprīkojums – datortehnika, jaunas mēbeles, grāmatas, mūzikas instrumenti, sporta inventārs, kā arī telpu remonts ir lietas, kas šobrīd Latvijas skolām ir visvairāk nepieciešamas.

Iesaistoties skolu atbalsta programmā Skolu SOS, lūgumus pēc palīdzības saviem absolventiem, skolēnu vecākiem, uzņēmējiem un citiem entuziastiem raidījušas jau 19 skolas no dažādām Latvijas pilsētām.Skolu SOS ir iespēja skolām izstāstīt par to būtiskākajām problēmām un karstākajām vēlmēm – par nepieciešamajiem remontdarbiem, inventāru, grāmatām, vieslekcijām vai jebko citu, kas palīdzētu nodrošināt kvalitatīvāku un patīkamāku vidi skolēnu attīstībai. Savukārt ikvienam Latvijas iedzīvotājam tā ir iespēja iesaistīties izglītības līmeņa celšanā, reizē arī izdarot vienkārši labu darbu savai skolai.Kā vieni no pirmajiem savas skolas palīgā saucienu sadzirdējuši Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas absolventi, kopā ar Skolu SOS organizatoriem – Nordea banku un komunikācijas aģentūru Airport – dāvājot skolai tik nepieciešamo velosipēdu novietni un mudinot arī citus iesaistīties projektā.Skolu SOS projekta mājas lapā www.draudzigaisaicinajums.lv pieejamā informācija liecina, ka visaktīvāk projektā iesaistās un savas vajadzības pauž skolas no Kurzemes un Vidzemes. Kā vienu no prioritātēm un aktuālākajām vajadzībām izglītības iestādes min nepieciešamību pēc dažādiem remontdarbiem – gan kāpņu telpās, gan aktu zālēs, gan sporta stadionos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

v

Skolu atbalsta projekts Skolu SOS tapis, sadarbojoties Draudzīgā aicinājuma fondam ar domubiedriem Nordea banku un komunikācijas aģentūru Airport. Tā mērķis ir interneta platformā www.draudzigaisaicinajums.lv apkopot visu Latvijas skolu aktuālās vajadzības un nodrošināt Latvijas skolēnus ar visu, kas nepieciešams kvalitatīvai, mūsdienīgai izglītībai. 1935. gada 28. janvārī Valsts prezidents Kārlis Ulmanis iedibināja Draudzīgā aicinājuma tradīciju, aicinot atcerēties savas skolas un dāvināt tām grāmatas, mākslas priekšmetus un naudas līdzekļus. 1994. gadā Draudzīgā aicinājuma fonds un Jānis Endele atjaunoja Draudzīgo aicinājumu. Šogad Draudzīgā aicinājuma kustība darbojas galvenokārt divos virzienos – strādā pie jauna Skolu reitinga izveides, kā arī radījusi skolu atbalsta platforma Skolu SOS. Draudzīgā aicinājuma ideāli joprojām ir nemainīgi – rūpes par skolām un izglītību mūsu kopējās nākotnes vārdā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko