Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Šonedēļ Ķīpsalas izstāžu hallē risināsies starptautiskais konkurss "Habitus Baltija 2010"

10.aprīlī Ķīpsalas izstāžu hallē 47 modes mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Norvēģijas, Turcijas, Kipras, Polijas un Slovēnijas konkursā "Habitus Baltija 2010" prezentēs savas jaunākās tērpu kolekcijas, informē "BT1" pārstāve Inese Libere.

Latviju ar savām kolekcijām pārstāvēs deviņi modes mākslinieki: Sanita Grēbere, Artis Štamgūts, Inga Tauriņa, Svetlana Denisova, Vita Radziņa, Elīna Rožkalne, Lāsma Simsone, Tatjana Dorohova un Alīna Tkačova.

Kolekciju oriģinalitāti, izstrādājumu kvalitāti un stilu, kā arī atbilstību konkursā pieteiktajām kategorijām vērtēs starptautiska žūrija, ko vadīs pazīstamais dizainers un modes analītiķis Konstantīns Bogomolovs. Kā norāda I.Libere, žūrijā būs pārstāvēti gan nozares profesionāļi, gan akadēmiskie mācībspēki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Kipras, Slovēnijas un Polijas mākslas augstskolām. "Konkursa mērķis ir atklāt jaunus talantus, atbalstīt jaunos modes māksliniekus un sniegt iespēju bagātināt pieredzi, veicinot ideju un zināšanu apmaiņu starp modes māksliniekiem un nozares profesionāļiem," pauž I.Libere.

Konkursa skates sāksies 10.aprīlī plkst.14. Konkursa fināls ar iepriekšējo gadu konkursa laureātu Indras Salcevičas un Agneses Narņickas tērpu kolekcijas modes skati un laureātu apbalvošanu sāksies plkst.18.30. Pasākumu vadīs aktieris Andris Bulis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko