Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Valmierā nedēļas nogalē rīkos tradicionālos ziedu svētkus

No 2.septembra Valmierā jau devīto gadu tiks rīkoti tradicionālie Ziedu svētki, kuros aicināti piedalīties ne tikai pilsētas floristi, bet arī izglītības iestādes un pilsētnieki. Svētkos tiks apbalvoti arī skaistāko Valmieras namu un sētu īpašnieki. Šogad kompozīciju veidošanā iesaistīsies Valmieras ziedu saloni, veidojot krāšņus objektus no ziediem un dabas materiāliem, informēja pilsētas māksliniece Inta Skrastiņa.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz kompozīciju veidošana tematiski netiks ierobežota – svētku dalībnieki – ziedu saloni, Valmieras muzejs, pilsētas izglītības iestādes – varēs izpausties pēc sirds patikas. Svētkiem audzētos ziedus un citas dabas veltes aicināti dāvināt arī paši valmierieši. Sestdien, 1.septembrī, visas dienas garumā šos materiālus varēs nest pie Valmieras Kultūras centra, kur tos kompozīciju veidošanā izmantos floristi.Ziedu svētkos 2.septembrī, no plkst. 12.00 līdz plkst.15.00 bērnus ar muzikālu uzvedumu Brīnumu meža piedzīvojumi, rotaļām un atrakcijām pie Valmieras Kultūras centra priecēs radošā grupa Pasaku nams. Bērni varēs piedalīties arī seju grimēšanā, balonu zvēriņu locīšanā, iegūt glitera tetovējumus un iesaistīties citās aktivitātēs.2.septembrī plkst.16.00 pie Valmieras Kultūras centra norisināsies konkursa Dzīvesvieta un vide 2012 laureātu apbalvošana un koncerts, kurā uzstāsies grupa Bello Trio. Konkursā tika aicināti piedalīties Valmieras pilsētas savrupmājas, dzīvokļu īpašnieku kooperatīvi, iestādes un uzņēmumi, kā arī izglītības iestādes. Dzīvesvietas un teritorijas vērtēšanai varēja pieteikt ikviens, tās izvirzīt konkursam varēja arī komisijas locekļi. Vērtētas tika ēkas un teritoriju daļas, kas redzamas, neieejot pašā teritorijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko