Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vēderpreses un pietupienu vietā — sekss

Aizmirstiet par ilgiem un sāpīgiem pietupieniem vai garlaicīgu rīta/vakara skrējienu! Britu Nacionālās veselības aprūpes sistēmas (NHS) jaunākās vadlīnijas tagad iesaka cilvēkiem sevis uzturēšanai labā fiziskā formā ikdienas paradumos ieviest nevis vairāk fiziskās aktivitātes, bet biežāk nodarboties ar seksu.

BBC Health raksta, ka saskaņā ar šīm vadlīnijām sekss, tātad arī fiziskā slodze, mazina sirds slimības riskus un pagarina mūžu, tāpat kā citas fiziskās aktivitātes. Tāpēc ekspertu padoms ir - regulārs sekss uzturēs ķermeni formā un paildzinās jaunību. Sekss nodarbina katru muskuļu grupu, paātrina sirds un plaušu darbību. Mīlēšanās laikā tiek sadedzināts 300 kaloriju stundā. Apmierinājuma hormons - endofrīns, kas izdalās orgasma laikā, stiprina imūnsistēmu, palīdz cīņā ar vēzi un mazina krunku veidošanos uz pieres. NHS eksperti norāda, ka endofrīna veidošanās labvēlīgi iedarbosies arīdzan uz matu un ādas stāvokli. Orgasms palīdzēs tikt galā ar sāpēm un saaukstēšanos un labvēlīgi iedarbosies arī uz muskuļu un kaulu sistēmu.

Citi veselības eksperti šiem apgalvojumiem iebilst, jo tie neesot zinātniski pierādāmi. Doktore Melisa Seijere atzinīgi novērtē, ka NHS ar šādiem padomiem aicina uz pilnvērtīgu seksuālo dzīvi. Laikrakstam The Guardian viņa komentē - "Jā, sekss tik tiešām labvēlīgi iedarbojas uz garīgo pašsajūtu, bet apgalvot, ka tas mazina sirds slimības un vēža risku, ir pārdroši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko