Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Visā pasaulē atzīmē Zemes stundu

Sestdien, 25. martā, visā pasaulē tika atzīmēta Zemes stunda, kuras ietvaros cilvēki tika aicināti vienu stundu nelietot elektrību, lai apliecinātu izpratni par klimata pārmaiņu nozīmību.

"Zemes stunda ir veids, kā pievērst plašākas sabiedrības uzmanību vides problēmām un aicināt pārdomāt savas ikdienas izvēles, kas ietekmē vidi mums apkārt un arī mūsu pašu veselību," norāda Pasaules Dabas fonda projektu vadītāja Kristīne Skrīvele.

Pasaules Dabas fonds atgādina, ka Zemes stundas mērķis nav būtisks elektroenerģijas ietaupījums vienas stundas ietvaros, bet gan iedzīvotāju informēšana par klimata pārmaiņām un ikdienas atbildību par tām. Šogad Zemes stundas sauklis ir - "Iededzies par pārmaiņām".

Zemes stunda ir pasaulē lielākā vides akcija, kas tradicionāli notiek marta pēdējās sestdienas vakarā laikā no plkst. 20.30 līdz 21.30 pēc vietējā laika. 

Vienpadsmit gadu laikā, kopš notiek Zemes stunda, akcija kļuvusi par globālu kampaņu, kurā ikvienam pasaules iedzīvotājam dota iespēja parādīt savu attieksmi un rīcību vides un dabas ilgtspējas saglabāšanai. Akcijas laikā iedzīvotāji, institūcijas, uzņēmumi, organizācijas ir aicināti simboliski uz vienu stundu izslēgt elektrību, tādējādi paužot savu atbalstu vides un klimata pārmaiņu problemātikai un nepieciešamajiem risinājumiem, norāda Pasaules Dabas fonds.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko